Jukka Kittilän taiteellinen opinnäytetyö on mustan huumorin sävyttämä esitys typeryyden ja älykkyyden kohtaamisesta itsessä ja toisessa. Kuvassa Jussi Jätinvuori, Jenni Helenius ja Sanni Pekkala. (Kuvaaja: Matti Vahtera)

Tyhmät kyykkyyn

02.03.2012 / Teatteri

Meillä kaikilla on käsitys omista älynlahjoistamme. Useimmiten käsitys on korkea, sillä koska muut ovat tyhmiä. Kyseessä on kuitenkin hyvin pitkälti kulttuurisidonnainen hahmotus, ei niinkään niiden harmaiden aivosolujen määrään korreloiva.

Jukka Kittilän taiteellinen opinnäytetyö, Tyhmä mies, tyhmä nainen Turun AMK:n Taideakatemiaan on mustan huumorin sävyttämä esitys typeryyden ja älykkyyden kohtaamisesta itsessä ja toisessa. Se on tarina vahingonilon ammattilaisen, stand up-koomikko Mikon ja luonnonlapsi Mirkun kohtaamisesta.

Romanttisen komedia irvikuvaksi luonnehdittu esitys toteutetaan Taideakatemian ja Turun kaupunginteatterin yhteistyönä. (ae)

Jukka Kittilä: Tyhmä mies, tyhmä nainen. Ensi-ilta Turun kaupunginteatterin Pikkolo-näyttämöllä perjantaina 2. maaliskuuta.