Rosa Liksom tutustuttaa näyttelyvieraat lapinmystiikkaan ja Reidar Särestöniemen maailmaan erikoisopastuksellaan Turun taidemuseossa. (Kuvaaja: Pekka Mustonen)

Reitari ja Rosa Suomen Lapista

19.04.2013 / Näyttelyopastus

Finlandia-palkittu kirjailija, kuvataiteilija Rosa Liksom tutustuttaa näyttelyvieraat lapinmystiikkaan ja Reidar Särestöniemen maailmaan erikoisopastuksellaan Turun taidemuseossa.

Itsekin Lapista kotoisin oleva Liksom on julkaissut Särestöniemeä käsittelevän, mielikuvituksellisen elämänkerran Reitari (WSOY, 2002). Romaanissa Liksom kertoo tarinaa taiteilijasta, jota taidepiirit rakastavat ja vihaavat. Miehestä, joka opiskelee Leningradissa ja matkustelee kuin pirun ajamana ympäri maailmaa. Vihdoin Särestöniemi löytää tyylinsä ja hänestä tulee taidepiirien kummastus ja kuuluisuus.

Rosa Liksomin erikoisopastus on viimeinen Harvoin lempeä tuuli puhaltaa arktisille jängille -näyttelyä esitelleiden erikoisopastusten sarjasta. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipun hinnalla ilman ennakkoilmoittautumisia. (tj)

Eriokoisopastus: Rosa Liksom johdattaa Reidar Särestöniemen maailmaan Turun taidemuseossa lauantaina 20. huhtikuuta.