Mirel Wagnerin paras osaaminen on hiljaisessa singer/songwriter-työskentelyssä, jossa minimalistisuudella on suurin vaikutelmaa luova merkitys. (Kuvaaja: Aki Roukala)

Se ei niinkään mahtipontinen Wagner

03.10.2014 / Keikka

Mahtipontisesta nimestään huolimatta Mirel Wagneria ei varsinaisesti voi luokitella sukunimikaimansa Richard Wagnerin perilliseksi millään muotoa. Massiivisten sävelkudosten ja eeppisten paisutusten sijaan Mirel Wagnerin paras osaaminen on hiljaisessa singer/songwriter-työskentelyssä, jossa minimalistisuudella on suurin vaikutelmaa luova merkitys.

Resepti on purrut komeasti globaalillakin tasolla. Levytyssopimus Nirvanaa, Soundgardenia ja Fleet Foxesia julkaisseen SubPopin kanssa on vahva osoitus siitä, että ilmaisulla on tunnistettavia merkityksiä myös kansallisten rajojen ulkopuolella.

Suomessa esiintyessään Wagner on myöskin sijoittunut mielenkiintoisesti. Ilmeisimmiltä hipsteriklubeilta tie on vienyt jopa viisi-kuusikymppisten äijien blues-sessioihin saakka. Ei aivan huono saavutus hennolta afrikkalaistaustaiselta espoolaismimmiltä. (jn)

Mirel Wagner, Dynamo perjantaina 10. lokakuuta.