Paikka


Kuralan Kylämäki - elävän historian kylä

Jaanintie 45
PL 286, 20101 Turku

Avoinna kesäkaudella 1.6.-1.9. ti-su klo 10-18 ja joulunaikaan 7.-15.12. ti-pe klo 9-14 ja la-su klo 11-17 sekä erillisten tapahtuminen aikana. Muina aikoina ryhmille myös tilauksesta. Kokeiluverstaalla järjestetään erilaisia työpajoja ja kursseja ympäri vuoden. Ulkoilualue on avoinna ympäri vuoden. Vapaa pääsy! Kahvila ja puoti Omena ja Kaneli on avoinna museon aukioloaikoina. Puh. (02) 262 0420.
Kuralan Kylämäki on Elävän historian kylä, joka muodostuu neljästä maatilasta. Kylämäen historia palautuu esihistorialliselle ajalle asti ja siellä voi tutustua mm. kokeelliseen arkeologiaan. Arkeologisessa kokeiluverstaassa rekonstruoidaan löytöjen pohjalta vanhoja esineitä ja pukuja. Pajassa tutkitaan ja esitellään myös eri ikäisten ja tyyppisten rautakauden taosten valmistustekniikkaa.

Kuralan Kylämäki on hyvä kohde lapsiperheille. Kylässä on 1950-luvun toimiva maatila kanoineen, lehmineen ja lampaineen. Täällä saa myös koskea ja kokeilla. Kuralan toimintaan kuuluvat erilaiset tapahtumapäivät, jolloin voit itse osallistua talon töihin. Kuralan Kylämäen kesäiset teemat muuttuvat viikoittain.

Kuralan Kylämäkeen voit tulla piknikille tai nauttia kahvilan antimista. Kyläpuodista voit ostaa mm. lasten leikkikaluja ja matkamuistoja.


Puh. (02) 262 0420

www.turku.fi/kuralankylamaki

Tulevia tapahtumia