Paikka


Aboa Vetus & Ars Nova - Historian ja nykytaiteen museo

Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

Avoinna joka päivä klo 11-19. Liput 11/8€, lapset 5,5€, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti käy. Puh. 0207 181 640. Pääsylipun hintaan sisältyvät yleisöopastukset suomeksi la ja su klo 11:30 Aboa Vetus – vanha Turku ja klo 12:15 taidenäyttelyt. Museokauppaan ja kirjakauppaan on vapaa pääsy museon aukioloaikoina.
Aboa Vetus & Ars Nova on historian ja nykytaiteen museo Turun keskustassa, Aurajokirannassa. Arkeologien esiin kaivama Aboa Vetus (vanha Turku) vie kävijänsä keskiajan Turkuun. Museotila koostuu keskiaikaisten kivitalojen raunioista ja sen halki kulkee yksi Turun entisistä pääkaduista. Perusnäyttelyn lisäksi Aboa Vetuksessa on vaihtuvaa näyttelytarjontaa.

Ars Novan kahden näyttelykerroksen kalenteri sisältää vaihtuvia nykytaiteen näyttelyjä sekä ripustuksia omasta kokoelmasta. Parittomina vuosina museo tuottaa kansainvälisen nykytaiteen Turku Biennaalin.
Aboa Vetus & Ars Novan toisessa kerroksessa toimivalla Takkahuone-gallerialla on oma näyttelyohjelmansa. Omatila-gallerian näyttelyt puolestaan syntyvät museon projektien myötä ja yhteistyössä yleisön kanssa.

Viihtyisä Aula Cafe on suosittu kahvila ja lounaspaikka museon yhteydessä. Turun laajin museokauppa Laurentius myy ihanimmat matkamuistot ja tuliaiset.Puh. 0207 181 640

www.aboavetusarsnova.fi

Tulevia tapahtumia