NäyttelytApteekkimuseo ja Qwenselin talo Läntinen Rantakatu 13
Qwenselin talo on Turun vanhin omavaraistalouden ajalta säilynyt porvaristalo. Talo rakennettiin Pietari Brahen 1652 laadituttamassa asemakaavassa aatelistolle varatulle alueelle noin vuonna 1700. Myöhemmin rakennettuun kauppasiipeen on sisustettu 1800-luvun apteekki, johon kuuluu materiaali- ja yrttihuone, kaksi laboratoriota ja offisiini. Offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus. Näyttelysiivessä sijaitsee Åke Lydmanin apteekkiastioiden kokoelma ja 1920-luvun lääketutkimuslaboratorio. Lisäksi museossa on vuosittain vaihtuvia pienoisnäyttelyitä ja ohjelmatoimintaa.

Biologinen museo Neitsytpolku 1
Hyönteisloistoa kotoa ja kaukomailta. Biologisessa museossa on esillä pysyvästi museon hyönteiskokoelmia. Esillä on mm. runsaasti suuria eksoottisia perhosia ja kovakuoriaisia. Tällä hetkellä nähtävillä on ulkomaalaisten hyönteisten kokoelma mutta sen rinnalle tulee esille myös kotimaisten hyönteisten kokoelma. Näyttelystä löytyy maailman suurimmat kovakuoriaiset ja perhoset sekä suuria kummitussirkkoja ja kaskaita.

Forum Marinum Linnankatu 72
Forum Marinumissa on useita näyttelyitä sekä näyttelyrakennuksissa että museolaivoilla. Pysyvien näyttelyiden ohella vuosittain on esillä useita vaihtuvia näyttelyitä sekä Linnanpuomin Tyyni-salissa että Kruununmakasiinin aulassa.
JUTTU Underground ja positiivinen rakennemuutos

Kuralan Kylämäki - elävän historian kylä Jaanintie 45
22.-23.2. Hiihtolomapäivät. Talvista liikuntaa ja arkiaskareita.
24.-25.2. Kuralan Kylämäen avoin viikonloppu.
7.-28.3. Kirjasidontakurssi. Kurssilla sidotaan persoonallinen muistiokirja, jossa hienot marmoroidut kannet. Kurssilla pääsee tutustumaan myös paperintekoon. Kurssi soveltuu lapsille, nuorille ja aikuisille. Kurssin hinta 45 €, sisältää materiaalit.
23.-25.3. Laitetaan pääsiäistä! Keväisiä juhlavalmisteluja 1950-luvun maalaiskylässä. Kuralan Kylämäki on avoinna tapahtuman aikana pe klo 9-14 ja la-su klo 11-17.
24.-25.3. Kuralan Kylämäen avoin viikonloppu. Pääsiäismunien koristelu vahatekniikalla – ornamentit ja niiden merkitys. Työpajamaksu 3,5/8 €.

Luostarinmäen käsityöläismuseo Luostarinmäki (Vartiovuorenkatu 2)
Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Niihin on sisustettu sekä käsityöläisten asuntoja että yli 30 eri alan verstasta esittelemään esiteollisen ajan kaupunkikäsityön historiaa. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä.

Salon taidemuseo - Veturitalli Mariankatu 14, Salo
17.2.-13.5. Kuvanveistäjä Anja Aho (1931-1992) sekä Salon Taiteilijaseuran 50-vuotisjuhlanäyttely. Anja Virtanen, vuodesta 1959 Anja Aho, syntyi 1931 Merimaskussa ja inspiroitui jo nuorena puun työstämiseen. Hän pääsi 1947 Turun piirustuskouluun ja syvensi opintojaan Wäinö Aaltosen yksityisoppilaana 1950-52. Aho veisti leikin- ja sadunomaisia figuureja niin saveen, kipsiin kuin puuhunkin ja töitä valettiin myös pronssiin. Salon Taiteilijaseuran juhlanäyttelyssä on esillä jäsenistön uusia teoksia Anja Ahon teosten lisäksi.
17.2.-13.5. tornissa Taina Kutze: Mustaa ja Valkeaa.

Sibelius-museo Piispankatu 17
Sibelius-perusnäyttely. Näyttelyssä voi tutustua esineisiin museon laajoista kokoelmista, joihin sisältyy mm. valokuvia, käsikirjoituksia sekä lehtileikkeitä (Sibeliuksen hattua, keppiä ja sikarilaatikkoa unohtamatta). Näyttelyn yhteydessä on myös mahdollista kuunnella ja katsella säveltäjään liittyvää audiovisuaalista materiaalia ja syventyä hänen tapaansa säveltää, sekä tutustua alan tutkimukseen.
Soitinnäyttely. Perusnäyttely kuvaa suomalaisen musiikkikulttuurimme eri puolia tarjoten samalla näkymiä sekä muiden eurooppalaisten että ulkoeurooppalaisten kulttuurien musiikkielämään. Taidemusiikin historiaa tarkastellaan paikallisesta näkökulmasta. Turku oli keskiajalta aina pitkälle 1800-lukua saakka Suomen musiikkielämän keskus ja tämä näkyy myös Sibelius-museon omassa historiassa ja museon kokoelmissa. Eri soitinryhmien pääpiirteet ja historiallinen kehitys tulevat esitellyiksi museon useissa vitriineissä. Kansanmusiikilla on myös oma sijansa näyttelyssä. Äänitystekniikan ja äänentoiston historiaa esitellään lyhyesti omissa vitriineissään.
Sibbe 50 1.2.18-6.1.19. Näyttely kertoo Sibelius-museon nykyisestä museorakennuksesta ja sen suunnittelijasta, Woldemar Baeckmanista, rakennuksen täyttäessä 50 vuotta. Näyttely esittelee arkkitehtuuria, suunnittelua ja tontin historiaa mm. valokuvin, rakennuspiirustuksin ja pienoismallein. Museokävijällä on tänä vuonna myös mahdollisuus nähdä museon atriumpihalle. Näyttelyssä kävijälle annetaan mahdollisuus osallistua ja Sibbe 50 kysyykin, onko nykyinen museorakennus kamala laatikko vai ihana betonitalo.

Turun linna Linnankatu 80
Pysyvät näyttelyt. Päälinna toimii keskiajan ja renessanssin elämästä kertovana rakennushistoriallisena muistomerkkinä. Siellä sijaitsevat Linnan vanhimmat keskiaikaiset huoneet. Museon historiallisen esinekokoelman näyttelytilat, mm. asuja, koruja, astioita, tekstiilejä ja leluja eri ajoilta. Pienoismallinäyttely linnan rakennushistoriasta. Juhana Herttuan aikana rakennetun Renessanssikerroksen juhlasalit, joiden seinillä on historiallisen taidekokoelman maalauksia ja tekstiilejä. Linnankirkko, jossa järjestetään kirkollisia toimituksia ja konsertteja. Bryggman-sali, joka toimii luentosalina. Esilinna. Päänäyttely, joka esittelee Turun linnan historiaa sen alkuvaiheilta tähän päivään. Näyttely valottaa linnan elämää, arkea ja juhlaa eri aikoina hoviväen ja palvelusväen näkökulmasta. Sisustetut tyylihuoneet 1600–1800-luvuilta. Tyylihuoneissa on esillä runsaasti maalauksia, esinekokoelman antiikkihuonekaluja ja asuja.  Pyöreän tornin vankilat. Eerik XIV:n vankityrmä. Raha- ja mitalikabinetti, jossa on esillä rahoja, mitaleita ja kunniamerkkejä eri ajoilta. Lasten linna (Ritarisali, Turun linnan Paja, Pienoishovi ja Tonttu-ukon aarrekammio).
17.2.17-4.3.18 Valtapeliä - Reformaatio Suomessa -näyttely. Kustaa Vaasa nousi Ruotsin valtaistuimelle 1523 ja aloitti reformaation.  Valtakunnassa käynnistyi sata vuotinen murrosvaihe, jossa uskon asiat kietoutuivat poliittiseen valtapeliin. Näyttelyopastukset 12.3.17 asti la ja su klo 15.
JUTTU Turun Game of Thrones
11.5.16 alkaen Raunioista rakennettu - Erik ja Carin Bryggmanin Turun linna. Näyttely esittelee vuosisatojen kuluessa rappeutuneen ja sodan pommituksissa pahoin vaurioituneen Turun linnan restaurointityön suunnitelmia ja periaatteita sekä rakennusvaiheita. Näyttelyssä on esillä runsaasti arkistokuvia ja -filmejä menneiltä vuosikymmeniltä sodan jälkeisistä rauniovaiheista aina 1960-luvulle saakka. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 125 vuotta arkkitehti Erik Bryggmanin syntymästä ja näyttely liittyy merkkivuoteen.

Turun pääkirjasto Linnankatu 2
Musiikkiosasto 2.-28.2. Näyttelykuvia blues-Suomesta. Vuosilta 1966–2011 peräisin olevista valokuvista rakentuu näyttely, joka esittelee Suomi-bluesin historiaa 1960-luvulta 2000-luvulle. Kuvamateriaalien koonnista, oheistekstien laatimisesta, sekä näyttelyn teknisestä toteutuksesta on vastannut Finnish Blues Society ry.
KATSO musasto.wordpress.com/2018/01/15/valokuvanayttelyn-avajaiset-ja-swampdog-esiintyy
KATSO www.facebook.com/events/140713323268111
3.2.-1.3. Aula ja tieto-osasto Piirtämällä näkyväksi – Illustrating Me. Turvapaikanhakijoiden sarjakuvanäyttely.
4.3.-6.4. Aula ja tieto-osasto Tuntematon rauhanturvaaja. Markku Joutsenen valokuvanäyttely.

Turun taidemuseo Aurakatu 26
Rut Bryk: Taikalaatikko 26.1.-13.5. Bryk (1916-1999) oli suomalaisen modernin keramiikkataiteen uudistaja, jonka varhaisten, pienikokoisten teosten värikästä tarinallisuutta seurasivat pelkistetymmät, toisinaan monumentaaliseen kokoon kasvavat ja tilan haltuun ottavat teokset.
Nestori Syrjälä: Big Toe Tech Trap Studio 26.1.-18.3. Henry Lönnforsin ateljeen stipendiaattina vuosina 2015-2017 työskennellyt Nestori Syrjälä hyödyntää teoksissaan eri välineitä installaatioista videoon.
Tuomas A. Laitinen: Dossier of Tentacular Pimiö 26.1.-18.3. Dossier of Tentacular (2018) on solmuinen ja tragikoominen organismi, joka käsittelee informaation tuottamisen ja jakamisen tekniikoita, ekologisia muutoksia ja neoliberaaliin kielenkäyttöön liittyviä kysymyksiä.
Heini Aho: Cure of All Studio 23.3.-13.5. Tasapainon olotila sisältää aina vastakohtien, myrkyn ja sen vasta-aineen, läsnäolon.
Aujik: Impermanence Trajectory Pimiö 23.3.-13.5. AUJIK on Japanissa asuvan ja työskentelevän Stefan Larssonin taiteellinen konsepti, jonka kuvastossa vieraat orgaanis-mekaaniset hybridit yhdistyvät elektronisen musiikin luomaan äänimaailmaan.

Wäinö Aaltosen museo Itäinen Rantakatu 38
Hannu Väisänen - Anna Ahmatovan neljä huonetta 9.2.-20.5. Näyttelyn keskiössä on venäläisen runoilija Anna Ahmatovan (1889–1966) elämä. Väisänen kuvaa teoksissaan Stalinin kauden Neuvostoliiton väkivaltajärjestelmän silmätikuksi joutuneen Ahmatovan jokapäiväistä ahdinkoa, korostaen sensuurin ja sananvapauden välistä jännitettä. Esillä on Väisäsen uusimpia maalauksia, valokuvia, videoita sekä installaatioita.