Turun taidemuseoTervetuloa Turun taidemuseoon!

Vuodesta 1904 Turun taide-elämän keskeisenä vaikuttajana toiminut Turun taidemuseo esittelee kansallisaarteistoksi muodostunutta kokoelmaansa sekä taiteen historiaa rinnakkain ajankohtaisten kiinnostavien taideilmiöiden kanssa.

Elämyksiä, kokemuksia ja tietoa on tarjolla temaattisten kokoelmaesittelyiden, nykyhetkeä kommentoivien ja taiteen historiaa peilaavien vaihtuvien näyttelyiden sekä runsaan oheisohjelmiston ja tapahtumien muodossa.

Museokävijää palvelevat myös museokauppa Muusa sekä Café Victor, joka vastaa museon kahvila- ja juhlapalveluiden lisäksi kaupungin kauneimman kesäterassin tarjoilusta.


Yhteystiedot

Osoite
Aurakatu 26
20100 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
02 262 7100

 


Turun taidemuseo, Café Victor ja Museokauppa Muusa. Avoinna ti-pe klo 11-19, la-su klo 11-17. Pääsymaksut: Aikuiset 10€ (erikoisnäyttelyt 12€), opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 7€. Yli kymmenen hengen ryhmät 7€/henk. Koululaiset alle 16 v. maksutta. Museokortti. Opastukset suomeksi sunnuntaisin klo 13 ja 14, ruotsiksi kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 15. Puh. 02 262 7100.Tulevia tapahtumia Näytä menneet tapahtumat

Näyttelyt ja muut tapahtumat

MUSEO JA KAHVILA SULJETTU TOISTAISEKSI 17.3. ALKAEN. Turun taidemuseo ja Café Victor suljetaan 17.3. alkaen toistaiseksi koronaepidemian hidastamiseksi. Seuraamme poikkeustilanteen kehittymistä ja tiedotamme jatkosta. Kaikki museon tapahtumat, opastukset ja varaukset on peruttu toistaiseksi huhtikuun loppuun asti. Museon henkilökunta on tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.
Löytöretkiä. Lars Göran Johnsson kokoelma 24.1.–17.5. Lars Göran Johnsson on kerännyt taidetta lähes 60 vuoden ajan ja hänen kauneuden kaipuusta alkunsa saaneesta löytöretkestään on muodostunut yksi maamme merkittävimmistä yksityisistä taidekokoelmista.
Axel Straschnoy: Permikauden Joukkotuho Studio 27.3.–17.5. Runsas elämä ja traaginen kuolema kuuluvat molemmat permikauden tunnusmerkkeihin. Samaa voidaan sanoa luonnontieteellisestä museosta. Museo on paikka, joka yhdistää elämän ja kuoleman, ja jossa elämän monimuotoisuutta voidaan kunnioittaa vain kuolleena ja sitä tappamalla.
Elli Vuorinen: Kiirehessä liikkumatoin Pimiö 27.3.–17.5. Olemme nykyään jatkuvasti kiireisiä ja liikkeessä mutta samaan aikaan emme ole koskaan olleet näin paikoillaan. Kokeellinen stop motion –animaatio tarkastelee kiireisen liikkumattomuuden käsitettä eri näkökulmista museoesineiden eläytyessä arjen haasteisiin.
Birger Kaipiainen 5.6.–13.9. Kaipiaisen (1915–1988) työ on olennainen osa Suomen modernin taideteollisuuden maailmanvalloitusta.
Pari sanaa keräämisestä 5.6. alkaen. Näyttely avaa museossa tapahtuvaa, yleisölle usein näkymätöntä ja siten vähemmän tunnettua kokoelmatyötä. Museoiden olemassaolon perusta on kokoelma, joka merkitsee laajaa skaalaa säilymiseen, karttumiseen ja kokoelman tunnetuksi tekemiseen liittyviä toimintoja.
Kristiina Uusitalo Studio 5.6.-13.9.
Marco A. Castillo: Generation Pimiö 5.6.-13.9.