Turun taidemuseoTervetuloa Turun taidemuseoon!

Vuodesta 1904 Turun taide-elämän keskeisenä vaikuttajana toiminut Turun taidemuseo esittelee kansallisaarteistoksi muodostunutta kokoelmaansa sekä taiteen historiaa rinnakkain ajankohtaisten kiinnostavien taideilmiöiden kanssa.

Elämyksiä, kokemuksia ja tietoa on tarjolla temaattisten kokoelmaesittelyiden, nykyhetkeä kommentoivien ja taiteen historiaa peilaavien vaihtuvien näyttelyiden sekä runsaan oheisohjelmiston ja tapahtumien muodossa.

Museokävijää palvelevat myös museokauppa Muusa sekä Café Victor, joka vastaa museon kahvila- ja juhlapalveluiden lisäksi kaupungin kauneimman kesäterassin tarjoilusta.


Yhteystiedot

Osoite
Aurakatu 26
20100 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
(02) 262 7100

 


Turun taidemuseo, Café Victor ja Museokauppa Muusa. Avoinna ti-pe klo 11-19, la-su klo 11-17. Pääsymaksut: Aikuiset 9 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 6 €, Museokortti. Opastukset suomeksi sunnuntaisin klo 13 ja 14, ruotsiksi kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 15. Puh. (02) 262 7100. Konsertit, luennot, taiteilijatapaamiset ym. - ks. Viikkokalenteri.Tulevia tapahtumia Näytä menneet tapahtumat

Näyttelyt ja muut tapahtumat

Neljä elementtiä 23.11.2018 alkaen. Uudessa kokoelmanäyttelyssä klassiset neljä elementtiä pääsevät valloilleen. Maa, vesi, tuli ja ilma virtaavat läpi kokonaisuuden, jossa vanhempi taide saa rinnalleen museon uusimpia teoshankintoja. Näyttely tarkastelee, miten taiteilijat ovat nähneet ihmisen suhteen elementteihin ja fyysiseen todellisuuteen eri aikoina.
Hannaleena Heiska 8.2.-19.5. Heiskan (s. 1973) teokset saavat innoituksensa populaarikulttuurin kuvastosta ja ne kietoutuvat usein tieteen mahdollisuuksien ja elämän ja olemassaolon mysteerin ympärille. Taiteilijan käyttämä vaativa alla prima -tekniikka tuo teoksiin pehmeyttä, keveyttä ja lennokkuutta.
Anna Reivilä: Nomad Studio 8.2.-31.3. Nomad viittaa vailla vakituista asuinpaikkaa olevaan kuljeskelijaan mutta myös työskentelyprosessiin, joka on ominaista valokuvaaja Anna Reivilälle. Mustavalkoiset, japanilaista sidontaperinnettä kunnioittavat luontokuvat vaativatkin syntyäkseen usein viikkojen vaelluksia asuttamattomilla alueilla. Näyttelyssä teokset jatkavat kuvausretkillä aloitettua matkaa.
Sarah Choo Jing: Wear You All Night (2017) Pimiö 8.2.-31.3. Voyeristinen ja intiimi kuvaus urbaanin nykyelämän yksinäisyydestä ja vieraantuneisuudesta.Kameran melankolinen katse viipyilee sensuaalisuudessa, ylellisyydessä ja väliaikaisissa kauttakulun tiloissa.
Raimo Saarinen Studio 5.4.–19.5. Saarinen tarkastelee taiteessaan ihmisen roolia kasvien ja maaperän muokkaajana ja käyttäjänä. Hän tarttuu aiheisiinsa tilallisten installaatioiden ja kuvanveiston keinoin ja hyödyntää materiaaleinaan usein eläviä kasveja. Studioon rakentuva teoskokonaisuus pohtii, miten suhteemme kasveihin ja kasviekosysteemeihin on aikojen saatossa muuttunut ja mihin tämä muutos on nyt matkalla.
Nuutti Koskinen: Talk About Society Pimiö 5.4.–19.5. Talk About Society (2018) kuvallistaa erilaisia yhteiskunnasta keskustelemisen ja retoriikan tapoja, kuten määrittelyä, hybristä, nostalgiaa, pessimismiä ja post-ismiä. Kolminäytöksinen video- ja valokuvaa yhdistelevä teos vie vaaralliselle matkalle, katastrofin jälkiseurauksiin ja todistamaan merkitysten ja materian sekä orgaanisen ja keinotekoisen sekoittumista.
Imogen Cunningham 7.6.–15.9. Amerikkalainen Imogen Cunningham (1883–1976) kuuluu modernin valokuvataiteen johtaviin nimiin ja tuli tunnetuksi muotokuvistaan ja tarkkarajaisista, pelkistetyistä kasvi- ja alastontutkielmistaan. Cunninghamin visuaalisesti iskevät mustavalkoiset valokuvat katsovat kohdettaan läheltä ja saavat katsojan huomaamaan näennäisesti vaatimattomienkin kohteiden kauneuden. Luonto- ja alastonaiheiden ohella näyttelyssä on mukana myös taiteilijan ilmeikkäitä omakuvia eri ajoilta ja taiteilijakollegoiden Cunninghamista ottamia valokuvia.
Jenni Yppärilä Studio 7.6.–15.9.
Anssi Kasitonni Pimiö 7.6.–15.9.
Emil Nolde 4.10.19–5.1.20. Saksalainen Emil Nolde (1867–1956) oli aikansa varhaisen modernismin kärkinimiä, joka aloitti 1890-luvulla uusromantikkona, mutta sai pian vaikutteita ranskalaisesta impressionismista ja uusimpressionismista. Taiteilija siirtyi vuoden 1909 vaiheilla uuteen, ekspressiiviseen muotokieleen, josta tuli hänen tavaramerkkinsä. Siinä intensiiviset värit yhdistyivät pelkistettyyn, ajoittain jopa karrikoivaan ilmaisuun. Voimakkaan tunnepohjainen ja rujonkaunis esitystapa herätti jo teosten syntyaikana kiivasta keskustelua. Kansallissosialistien noustua valtaan Nolden taide tuomittiin epäsaksalaisena ja hän sai 1941 kiellon toimia taiteilijana.
Holger Loodus Studio 4.10.–17.11.
Petra Lindholm: Empty Vessels Pimiö 4.10.–17.11.
Annika Dahlsten & Markku Laakso Studio 22.11.19–5.1.20.
Marja Helander: Eatnanvulos Lottit - Maan sisällä linnut Pimiö 22.11.19–5.1.20.