Turun taidemuseo Tulevat | menneet tapahtumat

Valitse vuosi: 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016


Keikat / klubit / konsertit / muu tapahtuma

la

24.01.
Kuraattorikierros kokoelmanäyttelyyn Sadan vuoden kuvia, kuraattori Mia Haltia. Klo 14:00. Kuraattorikierros kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. myös Näyttelyt-kalenteri.

la

21.02.
Ellen Thesleff -erikoisopastus: Christian Hoffmann, kuraattorikierros. Klo 14:00. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

la

28.02.
Ellen Thesleff -erikoisopastus ja puupiirrostyöpaja: Sirkku Ketola. Klo 14:00. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

ke

04.03.
Kevään Senioripäivä. Ohjelma: 12-13 Opastus Ellen Thesleff -näyttelyyn. 13-14 Talven kuvia, erikoisopastus Sadan vuoden kuvia -kokoelmanäyttelyyn. 14-15 Opastus Ellen Thesleff -näyttelyyn. Museon pääsylipun hinta (eläkeläislippu 5 e, avustajat/ohjaajat maksutta). Ks. myös Näyttelyt-kalenteri.

la

21.03.
Ellen Thesleff -erikoisopastus: Thesleffin sukulainen, elokuvaohjaaja Antonia Ringbom. Klo 13:00 suomeksi, klo 15:00 ruotsiksi. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

la

18.04.
TEOSARVIOINTIPäIVä Teosarviointipäivä. Teoksia arvioivat vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann ja amanuenssi Mia Haltia Turun taidemuseosta. Taidehistoriallinen arviointi, arviointi on maksutonta, suomeksi ja ruotsiksi. Klo 11-15. Ks. myös Näyttelyt-kalenteri.

la

25.04.
Ellen Thesleff -erikoisopastus: Thesleffin sukulainen, elokuvaohjaaja Antonia Ringbom. Klo 14:00. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

pe

10.07.
Turun taidemuseo juhlistaa valtakunnallista Kuvataiteenpäivää tarjoamalla maksuttoman Rivierasta inspiroituneen työpajan klo 11-14 sekä ilmaisen sisäänpääsyn museoon klo 16-19. Ks. myös Näyttelyt-kalenteri.

ke

12.08.
Turun musiikkijuhlien lounasajan konsertti, esiintyjinä TMJ:n mestarikurssien oppilaat kurssiohjelmistoineen. Klo 12:30. Museolipun hinta 8/5 e. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

to

13.08.
Turun musiikkijuhlien lounasajan konsertti, esiintyjinä TMJ:n mestarikurssien oppilaat kurssiohjelmistoineen. Klo 12:30. Museolipun hinta 8/5 e. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

to

13.08.
Taiteiden yö. Iltamat Rivieran tapaan! Musiikista vastaa klo 19-20:30 Lempi Trio (kitara Alex Lyysaari, laulu Emilia Vihanto, saksofoni Kristian Lakari). Museo ja näyttelyt ovat avoinna klo 22 asti, liput alennettuun hintaan (5e) klo 17 lähtien. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

pe

14.08.
Turun musiikkijuhlien lounasajan konsertti, esiintyjinä TMJ:n mestarikurssien oppilaat kurssiohjelmistoineen. Klo 12:30. Museolipun hinta 8/5 e. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

la

15.08.
Turun musiikkijuhlien lounasajan konsertti, esiintyjinä TMJ:n mestarikurssien oppilaat kurssiohjelmistoineen. Klo 12:30. Museolipun hinta 8/5 e. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

la

22.08.
Anna Kortelainen: Hetkiä, jotka tekevät ihmisestä uuden olennon. Rivieralla Olavi Paavolaisen käsikynkässä ja J. H. Lartiguen jalanjäljissä. Klo 14:00. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

pe

28.08.
Ilmaisilta. Suomalais-puolalainen Duo Vitare (Agnieszka Kotulska-Rahunen, sello ja Kimmo Rahunen, kitara) esittää teoksia suomalaisilta, ruotsalaisilta, puolalaisilta ja amerikkalaisilta säveltäjiltä. Ohjelmassa on mm. Jean Sibeliuksen musiikkia sekä ruotsalaisten Mauro Godoy Villaloboksen ja Mansoor Hosseinin teosten kantaesitykset. Mansoor ja Mauro ovat myös tavattavissa konsertin jälkeen. Klo 17:00, maksuttoman konsertin kesto on noin tunti. Myös Turun taidemuseon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 16-19. Ks. Näyttelyt-kalenteri.
KATSO www.duovitare.com
KATSO mauroworks.com

la

12.09.
Erikoisopastus. Antti Nylén: Mistä valokuva saa arvonsa? Entä todellisuus? (Jacques Henri Lartiguen tapaus.) Klo 14:00. Erikoisopastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

su

20.09.
Jacques Henri Lartiguen Riviera-näyttelyn viimeisen esilläolopäivän kunniaksi tarjoamme kaksi pääsylippua yhden hinnalla. Turun päivä tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla Riviera-näyttelyn innostamana ranskalaista puistopeli pétanqueta. Turun Pétanque-Seura esittelee lajia taidemuseon piha-alueelle klo 13-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy, säävaraus! Avoinna klo 11-17, ks. Näyttelyt-kalenteri.

pe

09.10.
Mennään museoon! Valtakunnallinen koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko. Museo tarjoaa voimassaolevalla opiskelijakortilla ilmaisen sisäänpääsyn klo 11-19 sekä taiteen katsomiseen ja tekemiseen innostavaa ohjelmaa. Ks. Näyttelyt-kalenteri.
KATSO www.museoliitto.fi/mennaanmuseoon

la

17.10.
Turun taidemuseo osallistuu Nenäpäivän kampanjaan järjestämällä klo 13, 14 ja 15 taiteilijoiden ajatuksia ja mietteitä esitteleviä sitaattiopastuksia. Myös postikorttityöpaja on avoinna. Vapaaehtoiset osallistumismaksut opastuksille ja postikorttityöpajaan lahjoitetaan Nenäpäivän keräykseen. Ks. myös Näyttelyt-kalenteri.
KATSO www.nenapaiva.fi

ti

20.10.
Senioripäivä klo 10-15. tutustutaan museon omiin kokoelmiin lasten silmin, juuri avautuneeseen Nils Dardelin näyttelyyn ja taidemuseon historiaan oppaan johdolla. Opastukset klo 12, 13 ja 14. Senioripäivään voi osallistua museon pääsylipun hinnalla (eläkeläislippu 5 e, avustajat/ohjaajat maksutta). Ks. Näyttelyt-kalenteri.

la

07.11.
Erikoisopastus. Muotitoimittaja, tyylitaituri ja esteettisen elämän suurlähettiläs Sami Sykkö esittelee Nils Dardelin hurmaavana dandynä ja pohtii, miten dandyismi näkyy hänen taiteessaan. Klo 13 ja 15. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

ti

10.11.
Nils Dardel ja moderni aika -näyttelyyn liittyvä japanilainen teeilta. Ilta alkaa museokauppa Muusassa tutustumalla japanilaiseen teehen ja teen valmistukseen Japanin kulttuuria harrastavan Mereca Victorzonin seurassa. Samalla päästään maistelemaan museokaupan valikoimiin kuuluvia arvostettuja japanilaisia Uogashi Meichan teelaatuja. Osallistuminen museokaupan teehetkeen on maksutonta. Opastettu kierros Dardelin näyttelyyn klo 17:30. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Ks. Näyttelyt-kalenteri.

Näyttelyt

Studio 13.3.-17.5. Rita Anttila: Hämärän alue. Turun taideakatemiasta keväällä 2015 valmistuva Anttila (s. 1988) esittelee debytanttinäyttelyssään valokuvia, joiden aiheet löytyvät hämärän alueelta.
Pimiö 13.3.-17.5. Johan Bergström Hyldahl: Dear Jesus, Do Something! Näyttely yhdistää science fictionin, film noirin, erikoistehosteet ja tietokoneanimaation eeppisesti orkestroiduksi, fantastiseksi kakofoniaksi. Tarina seuraa kahta päähenkilöä: muutaman sekunnin tulevaisuuteen näkevän koneen keksinyttä tiedemiestä ja mystiselle tehtävälle kuuhun lähetettyä avaruussankaria. Viittaukset sinkoilevat aina evoluutiosta maailmanhistoriaan, rotusortoon ja fanaattiseen tiedeuskoon matkalla kohti kaiken vääjäämätöntä loppua.
MUSEO JA KAHVILA SULJETTU TOISTAISEKSI 17.3. ALKAEN. Turun taidemuseo ja Café Victor suljetaan 17.3. alkaen toistaiseksi koronaepidemian hidastamiseksi. Seuraamme poikkeustilanteen kehittymistä ja tiedotamme jatkosta. Kaikki museon tapahtumat, opastukset ja varaukset on peruttu toistaiseksi huhtikuun loppuun asti. Museon henkilökunta on tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.
5.6.-20.9. Jacques Henri Lartigue. Mustavalkovalokuvan grand old man Lartigue (1894-1986) löysi Ranskan Rivieran kameroineen jo lapsena ja ikuisti siitä lähtien sen glamouria ja lumoa. Itseoppinut kuvaaja näki ympärillään aina vauhtia, iloa ja kauneutta, katoavia onnen hetkiä, jotka hän säilöi huolellisesti lukuisiin albumeihinsa ja päiväkirjoihinsa. Niissä kadotettu paratiisi välkehtii auringonpaisteessa ja elää ikuista juhlaa Rivieran kulta-aikana.
Studio 5.6.-20.9. Kari Vehosalo. Vehosalo on tullut tunnetuksi psykologisesti virittäytyneistä, hyytävän tarkasti toteutetuista hyperrealistitista maalauksistaan. Teokset tutkivat todellisuuden valtarakenteita, arjen psykopatologiaa ja minuuden muodostumiseen liittyviä identifikaation haasteita.
Pimiö 5.6.-20.9. Dominique Gonzalez-Foerster & Tristan Bera: Belle Comme Le Jour. Belle comme le jour (2012) on kunnianosoitus Luis Bunuelin Päiväperholle.Viileän tyylikäs tulkinta esittelee Catherine Deneuven näköisen naisen, jonka salainen trauma johtaa hänet nautinnon ja alistumisen kyseenalaistamaan kaksoiselämään.
9.10.15-17.1.16 Nils Dardel. Ruotsin tunnetuimpiin taiteilijoihin kuuluva Nils Dardel (1888-1943) loi omaperäisen, elegantin ja loisteliaan värikkään tyylin, joka sisälsi piirteitä kansainvälisestä modernismista. Dardel eli niin kuin opetti: hänen alter egonsa, hienostunut ja hurmaava dandy, ajautui toistuviin lemmenleikkeihin niin tosielämässä kuin siveltimen ikuistamana.
Studio 9.10.-22.11. Jouna Karsi. Karsi rakentaa näkymiä läheltä ja kaukaa kutistaen maailman pienoismallin tapaisiksi veistoksiksi. Erilaisiin sfääreihin tunkeutuminen avaa uusia maailmoja ja jättää tilaa mielikuvitukselle.
Pimiö 9.10.-22.11. Elizabeth Price: User Group Disco. Turner-palkittu brittitaiteilija Price tutkii konemusiikin ja -estetiikan rytmittämässä filmissään esineiden luonnetta taideteoksina, historiallisina objekteina ja pakonomaisen halun kohteina.
Opiskelijoiden päivä - Vapaa pääsy opiskelijakortilla! Turun taidemuseo tarjoaa opiskelijoille maksuttoman sisäänpääsyn keskiviikkona 5.10. voimassaolevalla opiskelijakortilla. Museo on avoinna klo 11-19. Tempaus on osa koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikkoa, jota vietetään Museoliiton aloitteesta 4.-7.10.2016.
KATSO www.museoliitto.fi/mennaan_museoon
Studio 27.11.15-17.1.16 Sirkku Ketola: Shhh..! Still Hearing The Whispers Of The Queen. Turkulaisen Sirkku Ketolan teos on suunniteltu varta vasten hänen kotikaupunkiaan Turkua varten.
Pimiö 27.11.15-17.1.16 Persijn Broersen & Margit Lukács: Mastering Bambi. Broersen & Lukács yllättävät riisumalla Disneyn klassikon kaikista metsän asukkaista jättäen ainoaksi päähenkilöksi jylhän ja villin luonnon.