Biologinen museoMuseo on lumonnut sukupolven toisensa jälkeen

Museon tarina alkoi vuonna 1902, jolloin konsuli Alfred Jacobsson ja vaimonsa Hélène lahjoittivat huomattavan summan rahaa Turun kaupungille Biologisen museon perustamista varten. Idean museon perustamisesta he olivat saaneet hopeahääpäivämatkallaan Ruotsissa, Tukholman biologisessa museossa. Museota toteuttamaan kutsuttiin Gustaf Kolthoff, eläintentäyttäjä, metsästäjä ja amatööriluonnontieteilijä, joka oli myös Tukholman biologisen museon takana. Gustaf Kolthoffin työtoveriksi tuli hänen poikansa Kjell, jonka vastuulle kuuluivat erityisesti dioraamojen taustamaalaukset.

Avautuessaan vuonna 1907 museosta tuli yksi Turun tärkeimmistä nähtävyyksistä. Taidokkaiden dioraamojen kautta kävijät ovat jo yli sadan vuoden ajan päässeet retkelle Suomen luontoon saaristosta Lapin tuntureille saakka. Museo on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä esimerkki 1900-luvun alun luonnonhistoriallisesta museosta niin arkkitehtuurinsa kuin dioraamojensa puolesta.

Yhteystiedot

Osoite
Neitsytpolku 1
20101 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
02 262 0340

 


Avoinna ti-su klo 9-17, kesäkaudella ma-su 9-17. Puh. 02 262 0340. Aikuiset 6 €, lapset (7–15-vuotiaat) 2 €, lapset (alle 7-vuotiaat) 0 €, perhelippu (2 aikuista ja 2–4 lasta) 14 €.Tulevia tapahtumia Näytä menneet tapahtumat

Keikat / klubit / konsertit / muu tapahtuma

ke

01.04.
PERUUTETTU. Luento. Tietokirjailija Heikki Lehikoinen: Musta joutsen laulaa surmaa – eläimet onnettomuuksien ja kuoleman enteinä. Klo 17-18. Luennot liittyvät Otavaisen olkapäillä, Tuonelan rajamailla -näyttelyn teemoihin. Ks. Näyttelyt-kalenteri.
KATSO www.turku.fi/tapahtuma/ke-04012020-1700-luento-musta-joutsen-laulaa-surmaa-elaimet-onnettomuuksien-ja-kuoleman

Näyttelyt ja muut tapahtumat

TURUN MUSEOKESKUKSEN MUSEOT SULJETTUINA 13.4. ASTI. Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemän päätöksen mukaisesti Turun museokeskuksen museot pidetään suljettuina 13.4.2020 saakka. Opastukset, tapahtumat, työpajat ja kurssit on peruttu huhtikuun loppuun asti.
Pysyvä näyttely: 13 dioraamaa kertoo Suomen kasvillisuudesta ja eläimistöstä Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti.
Otavaisen olkapäillä – Tuonelan rajamailla 1.10.19–31.5.20. Ohto, mesikämmen ja metsän kultainen omena – miksi karhulla on niin monta nimeä? Näyttely suomalaisista eläinuskomuksista johdattaa aikaan, jolloin loitsuilla ja runoilla lepytettiin luontoa ja uskomuksilla selitettiin tapahtumia.
Heikki Willamo: Myyttinen matka 23.6.2020 alkaen. Valokuvataiteilija, kirjailija Heikki Willamon valokuvanäyttely johdattaa matkalle muinaisen ihmisen mielenmaisemaan. Luola- ja kalliotaiteesta ammentava näyttely kertoo vuosituhansia vanhoista siteistä ja merkityksistä ihmisten ja eläinten välillä. Matkaoppaina toimivat niin tutut karhu ja hirvi kuin sukupuuttoon kuolleet arobiisoni ja alkuhärkä.