Kuralan Kylämäki - elävän historian kyläKuralan Kylämäki on Elävän historian kylä, joka muodostuu neljästä maatilasta. Kylämäen historia palautuu esihistorialliselle ajalle asti ja siellä voi tutustua mm. kokeelliseen arkeologiaan. Arkeologisessa kokeiluverstaassa rekonstruoidaan löytöjen pohjalta vanhoja esineitä ja pukuja. Pajassa tutkitaan ja esitellään myös eri ikäisten ja tyyppisten rautakauden taosten valmistustekniikkaa.

Kuralan Kylämäki on hyvä kohde lapsiperheille. Kylässä on 1950-luvun toimiva maatila kanoineen, lehmineen ja lampaineen. Täällä saa myös koskea ja kokeilla. Kuralan toimintaan kuuluvat erilaiset tapahtumapäivät, jolloin voit itse osallistua talon töihin. Kuralan Kylämäen kesäiset teemat muuttuvat viikoittain.

Kuralan Kylämäkeen voit tulla piknikille tai nauttia kahvilan antimista. Kyläpuodista voit ostaa mm. lasten leikkikaluja ja matkamuistoja.

Yhteystiedot

Osoite
Jaanintie 45
PL 286, 20101 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
(02) 262 0420

 


Avoinna joulunaikaan 8.-16.12. ti-pe klo 9-14 ja la-su klo 11-17. Ulkoilualue on avoinna ympäri vuoden. Museorakennukset ovat avoinna kesäkaudella ja tapahtumien aikaan. Muina aikoina ryhmille myös tilauksesta. Vapaa pääsy! Kahvila ja puoti ovat avoinna museon aukioloaikoina. Puh. (02) 262 0420.Tulevia tapahtumia Näytä menneet tapahtumat

Näyttelyt

Kuralan Kylämäki on koko perheen kulttuurivirkistysalue, jonne voi tulla viihtymään perinnemaisemassa. Kuralassa voi liikkua ympäri vuoden ja viipyä vaikkapa eväsretkellä tai maatilan eläimiin tutustuen. Kesäisin ja tapahtumien aikaan Kuralassa voi tutustua 1950-luvun maatilan arkeen emännän opastuksella. Kuralan kokeiluverstaalla järjestetään työpajoja ja kursseja ympäri vuoden ja kesäisin on mahdollisuus seurata työnäytöksiä ja kokeilla omia kädentaitoja. Kuralan Kylämäessä on myös lainattavissa perinneliikuntavälineitä kuten puujalkoja, tasapainolautoja ja puukiekkoja. Varaukset etukäteen, puh. 02 262 0420 tai kylamaki@turku.fi.