Kuralan Kylämäki - elävän historian kyläKuralan Kylämäki avautui yleisölle 1988. Paikasta ei haluttu tehdä tavanomaista ulkomuseota vaan ”Elävän historian kylä”, jossa tekemisen ja toiminnan avulla kerrotaan menneisyydestä. Kokeiluverstaalla keskityttiin parikymmentä vuotta arkeologiseen kokeilutoimintaan, sittemmin verstaan työpajoissa on voinut tutustua perinteisiin kädentaitoihin.

Kylän sydän on Iso-Kohmon talo, joka elää 1950-lukua. Vierailija tapaa tuvan lieden äärestä emännän, joka päivittäisten askareidensa ohessa ehtii kertoa kylästä ja sen historiasta. Talo on sisustettu samanlaiseksi, kuin se oli 1950-luvulla, ja Iso-Kohmon tuolloiset asukkaat ovat läsnä valokuvina ja emännän kertomuksissa.

Kuralan esineistö kuuluu Turun museokeskuksen opetuskokoelmaan. Tämä mahdollistaa sen, että myös kävijät voivat koskea ja kokeilla: tuoleilla saa istua, lehtiä saa selailla ja leluilla leikkiä.

Yhteystiedot

Osoite
Jaanintie 45
PL 286, 20101 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
(02) 262 0420

Sähköposti

 


Avoinna 1.6.-16.8. ma-su klo 10-18, 19.-30.8. ke-su klo 10-18 sekä erillisten tapahtuminen aikana. Muina aikoina ryhmille myös tilauksesta. Kokeiluverstaalla järjestetään erilaisia työpajoja ja kursseja ympäri vuoden. Museorakennukset ovat avoinna kesäkaudella ja tapahtumien aikaan. Ulkoilualue on avoinna ympäri vuoden. Vapaa pääsy! Kahvila ja puoti Omena ja Kaneli on avoinna museon aukioloaikoina. Puh. (02) 262 0420.Tulevia tapahtumia Näytä menneet tapahtumat

Näyttelyt ja muut tapahtumat

Kuralan Kylämäki on koko perheen kulttuurivirkistysalue, jonne voi tulla viihtymään perinnemaisemassa. Kuralassa voi liikkua ympäri vuoden ja viipyä vaikkapa eväsretkellä tai maatilan eläimiin tutustuen. Kesäisin ja tapahtumien aikaan Kuralassa voi tutustua 1950-luvun maatilan arkeen emännän opastuksella. Kuralan kokeiluverstaalla järjestetään työpajoja ja kursseja ympäri vuoden ja kesäisin on mahdollisuus seurata työnäytöksiä ja kokeilla omia kädentaitoja. Kuralan Kylämäessä on myös lainattavissa perinneliikuntavälineitä kuten puujalkoja, tasapainolautoja ja puukiekkoja. Varaukset etukäteen, puh. 02 262 0420 tai kylamaki@turku.fi.
Taitotiistait 22.9.−8.12. tiistaisin klo 13−17.30. Kädentaitoja ja kokeiluja kaiken ikäisille. Vapaa pääsy!
Avoimet viikonloput klo 13–17. Työpajatoimintaa kaiken ikäisille. Avoimet viikoloput joka kuukauden viimeinen viikonloppu eri teemoin. Työpajoissa ilmainen kokeiluvaihtoehto sekä 6 euron laajempi vaihtoehto. 26.–27.9. Valokuvausta: Hans G. Hästbacka:n interaktiivinen neulanreikävalokuvaustyöpaja Black Kaffinobox sekä vanha uutuus “Paperikuu” perhepotretti tai muotokuva.
Pikkumusta - pukeudu tyylikkäästi arkeen ja juhlaan -kurssi 21.9.−30.11. Parittomien viikkojen maanantaisin klo 17.30–20. Toteuta oma leninkiklassikko, ei välttämättä musta, minkä voi erilaisilla asusteilla käyttäen muokata tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vintage-kaavojakin on käytössä ja jos aika riittää tehdään ihania asusteita. Nuorille ja aikuisille. Hinta 30 €. Ilmoittautumiset turku.fi/kuralankylamaki.
Ompeluseura 28.9.-7.12. Parillisten viikkojen maanantaisin klo 17.30–20. Aikamatka perinteisten käsityötaitojen ja materiaalien äärellä. Syksyllä fokuksessa on iki-ihana lampaan villa – huovutusta, neulakinnastekniikkaa, viitelöintiä, monivärivirkkausta ja -neulomista ja halukkaille kehräämistä. Lisäksi jaetaan kokemuksia, tietoa ja taitoa. Nuorille ja aikuisille. Hinta 30 €. Ilmoittautumiset turku.fi/kuralankylamaki.