Kakskerran kirkkoKakskerran kirkko sijaitsee Turun eteläpuolella, Kakskerran saarella. Tarinan mukaan paikalliset kalastajat saivat yllätyksekseen mereltä suunnattoman suuren kalansaaliin. Niinpä he ajattelivat, että tämän alueen täytyy olla siunattu. Tapahtuman seurauksena saarelaiset päättivät rakentaa paikalle kirkon.

Kirkko on rakennettu vuosina 1765-69. Sen suunnitteli Christian Shröder. Kirkko on keskiaikaisen mallin mukaan rakennettu, suorakaiteen muotoinen ja yksilaivainen. Rakennusaineena on harmaakivi. Kirkko vihittiin tarkoitukseensa 1770.

Vanhasta alttarista on jäljellä sen v. 1843 tehty kehystys. Alttaritaulu on 1600-luvulla tammilevylle tehty signeeramaton öljymaalaus, jonka aiheena on ehtoollisen asettaminen.

Vuonna 1940 kirkossa tehtiin suuri restaurointi, jolloin kirkon kiinteä sisustus uusittiin lähes kokonaan arkkitehti Erik Bryggmanin suunnitelman mukaan. Hänen suunnittelemiaan ovat myös alttaritaulun yläpuolelle enkeliveistosten väliin ripustettu risti, kirkon länsipäässä oleva parvi sekä alttarikaide.

Yhteystiedot

Osoite
Kakskerran kirkkotie 110
20960 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
(02) 258 8505

 


Avoinna sopimuksen mukaan.