Pyhän Henrikin taidekappeliTurun Hirvensaloon metsäiselle mäenkumpareelle noussut Pyhän Henrikin ekumeenien taidekappeli on ainutlaatuinen rakennushanke. Sen kertoo jo nimikin.

Ekumeeninen kertoo siitä, että hankkeen takana on jäseniä seitsemästä kirkkokunnasta, heidän joukossaan neljä arkkipiispaa ja kaksi piispaa. Tämä on askel tiellä kohti uutta aikakautta, kirkkojen ykseyttä. Siksi kappeli sai nimensä Suomen kansallispyhimykseltä Pyhältä Henrikiltä. Taide kertoo siitä, että rakennus antaa tilaa taiteelle - kuville, sävelille, sanoille. Se on arkkitehtuuriltaan pienintä yksityiskohtaa myöten jo itsessään taideteos. Siksi jo kappelin suunnitelma sai maailmanlaajaa mainetta.

Kappelin tästä taideteoksesta tekee se, että kaikki sen olemuksessa kurottuu kohti toivoa, kristinuskon ydinsanomaa. Toivoa tarvitsevat jaksaakseen erityisesti kappelin lähinaapurin, Lounais- Suomen Syöpäyhdistyksen toiminta- ja palvelukeskuksen Meri-Karinan syöpäpotilaat, heidän omaisensa, ystävänsä ja kaikki vaikean sairauden eteen joutuneet.

Yhteystiedot

Osoite
Seiskarinkatu 35, Hirvensalo
20900 Turku
Turun karttapalvelu

WWW

Puh.
(02) 265 7777

 


Avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten ma-pe 11-16, to 11-18:30, la-su 12-15.