Sibelius-museo

Piispankatu 17
20100 Turku

sibeliusmuseum.fi

050 337 6906

Talo täynnä musiikkia

Haluamme herättää eloon suomalaisen musiikin historiaa 1700-luvulta tähän päivään saakka, sekä antaa eri musiikkityylien kukoistaa sulassa sovussa seiniemme sisällä. Museon laajasta soitinkokoelmasta nostetaan vaihtuviin näyttelyihin soittimia valottamaan musiikin ja sen tekemisen, soittamisen ja esittämisen historiaa. Vaihtuvissa näyttelyissä annetaan tilaa myös nykytaiteelle.

Meillä on laaja musiikkiarkisto, jonka painopisteenä on suomalainen musiikkielämä ja jota tutkijat ympäri maailmaa käyttävät ahkerasti. Olemme aloittaneet arkistomateriaalin digitoinnin tuodaksemme aineisoton kaikkien ulottuville.

Konserttisarjamme Sibbe Live! ja Fredagar på Sibbe tarjoavat monipuolista elävää musiikkia ja yllättäviä musiikillisia kohtaamisia omassa ainutlaatuisessa konserttisalissamme.

Tervetuloa Suomen monipuolisimpaan musiikkimuseoon!


Avoinna ke-su 11-16. Pääsyliput 7/5€, alle 18 v. ilmaiseksi. Museoon on mahdollista tutustua lisäkorvauksesta myös normaalin aukioloajan ulkopuolella. Konsertit ja muut tapahtumat näet museon tapahtumakalenterista. Puh. 050 337 6906.

Tulevia tapahtumia

Soitinnäyttelyt. Museon soitinkokoelma on liian laaja voidakseen olla kokonaan esillä museossa. Siksi valitsemme vaihtuvaan soitinnäyttelyymme erilaisia musiikin historian teemoja, joita esittelemme arkistomateriaalin ja soittimien kautta.
Sinfonia VI. Säveltäjä itse lahjoitti syksyllä 1955 teoksen alkuperäisen, käsinkirjoitetun partituurin Sibelius-museolle. 100-vuotisjuhlan kunniaksi partituuri tuodaan rajoitetuksi ajaksi yleisön nähtäväksi.
Soitinnurkka. Nurkassa olevia soittimia voit vapaasti soittaa museovierailulla.
Rakas vihattu betoni – Brutalismi Suomessa, 17.9.23-7.1.24. Näyttely esittelee useita betonibrutalistisia kohteita eri puolilta Suomea.
LUE LISÄÄ