Turun taidemuseo

Aurakatu 26
20100 Turku

www.turuntaidemuseo.fi

02 262 7100

Tervetuloa Turun taidemuseoon!

Vuodesta 1904 Turun taide-elämän keskeisenä vaikuttajana toiminut Turun taidemuseo esittelee kansallisaarteistoksi muodostunutta kokoelmaansa sekä taiteen historiaa rinnakkain ajankohtaisten kiinnostavien taideilmiöiden kanssa.

Elämyksiä, kokemuksia ja tietoa on tarjolla temaattisten kokoelmaesittelyiden, nykyhetkeä kommentoivien ja taiteen historiaa peilaavien vaihtuvien näyttelyiden sekä runsaan oheisohjelmiston ja tapahtumien muodossa.

Museokävijää palvelevat myös museokauppa Muusa sekä Café Victor, joka vastaa museon kahvila- ja juhlapalveluiden lisäksi kaupungin kauneimman kesäterassin tarjoilusta.


Turun taidemuseo, Café Victor ja Museokauppa Muusa. Avoinna ti-pe klo 11-19, la-su klo 11-17. Liput 13/8€, alle 16-vuotiaat maksutta. Puh. +358 40 632 3378 | info@turuntaidemuseo.fi.

Tulevia tapahtumia

Handle with Care, 28.3.23-10.11.24. Näyttely tarkastelee museon nykytaiteen kokoelmaa hoivan ja huolenpidon näkökulmasta. Näyttely tuo esiin, miten yhteiskunnallisessa keskustelussa ja posthumanistisessa ajattelussa ajankohtaiset teemat, kuten hoiva, ympäristösuhde, lajienvälisyys, ylisukupolvisuus, uusmateriaalisuus ja uushenkisyys ilmenevät kuvataiteessa, ja miten taide voi osallistua ja vaikuttaa käsillä olevan ekokriisin ratkomiseen.
Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo: Pohjoistuulen metsä, 26.1.–19.5. Näyttely kertoo pohjoisesta havumetsästämme, joka ylläpitää monimuotoista elämää ja on kymmenientuhansien eliöiden koti. Kuvat ovat suojelualueilta suomalaisista luonnonmetsistä, joita on jäljellä enää muutama prosentti maamme metsäpinta-alasta.
Joel Slotte, Studio 22.3.–19.5. Slotten figuratiiviset öljyvärimaalaukset tarkastelevat kollektiivista kuvakieltämme, arkipäiväisiä anekdootteja, ystävyyttä ja havaintoja, jotka syntyvät sumuisella mielellä rauhattomista narratiiveista.
joelslotte.com
Maija Tammi: Octomom, Pimiö 22.3.–19.5.Octomom-installaatiossa mustekala, ihminen ja aika kietoutuvat toisiinsa. Mustekalan ja ihmisen viimeinen yhteinen esi-isä oli luultavasti 750 miljoonaa vuotta sitten elänyt matomainen olento, jolla oli silmätäpliä. Sen jälkeen molemmista lajeista on kehittynyt älykkäitä, mutta hyvin eri tavalla.
maijatammi.com