Turun taidemuseo

Aurakatu 26

www.turuntaidemuseo.fi

02 262 7100

Tervetuloa Turun taidemuseoon!

Vuodesta 1904 Turun taide-elämän keskeisenä vaikuttajana toiminut Turun taidemuseo esittelee kansallisaarteistoksi muodostunutta kokoelmaansa sekä taiteen historiaa rinnakkain ajankohtaisten kiinnostavien taideilmiöiden kanssa.

Elämyksiä, kokemuksia ja tietoa on tarjolla temaattisten kokoelmaesittelyiden, nykyhetkeä kommentoivien ja taiteen historiaa peilaavien vaihtuvien näyttelyiden sekä runsaan oheisohjelmiston ja tapahtumien muodossa.

Museokävijää palvelevat myös museokauppa Muusa sekä Café Victor, joka vastaa museon kahvila- ja juhlapalveluiden lisäksi kaupungin kauneimman kesäterassin tarjoilusta.


Turun taidemuseo, Café Victor ja Museokauppa Muusa. Avoinna ti-pe klo 11-19, la-su klo 11-17. Pääsymaksut: Aikuiset 10€ (erikoisnäyttelyt 12€), opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 7€. Yli kymmenen hengen ryhmät 7€/henk. Koululaiset alle 16 v. maksutta. Museokortti. Opastukset suomeksi sunnuntaisin klo 13 ja 14, ruotsiksi kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 15. Puh. 02 262 7100.

Tulevia tapahtumia

Pari sanaa keräämisestä 7.7.20 alkaen. Museon toiminta tulee näkyväksi yleisölle yleensä näyttelyiden ja muun tapahtumatuotannon kautta. Museon ydin on kuitenkin sen keräämässä ja säilyttämässä kokoelmassa. Pari sanaa keräämisestä avaa tätä Turun taidemuseossa tapahtuvaa arkista ja yleisölle usein näkymätöntä museotyötä. Tarkasteltavana on yleisön rakastamia klassikoita ja teoskokonaisuuksia mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Pekka Haloselta, Elin Danielson-Gambogilta, Helene Schjerfbeckiltä, Otto Mäkilältä ja Kauko Lehtiseltä, mutta mukaan mahtuu myös monia harvemmin nähtyjä tai aivan uusimpia hankintoja.
Royal Salute 1.10.21–9.1.22. Länsinaapurista kajahtaa! Royal Salute esittelee ruotsalaista ja ulkomaista taidetta viiden vuosisadan ajalta aina 1500-luvun alkupuolelta lähtien. Kokonaisuuden perustana ovat Ruotsin hovin kokoelmat, joista merkittävä osa siirrettiin 1866 avattuun Tukholman Nationalmuseumiin. Esillä on maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa sekä nykytaiteen osalta vähemmän pönäköitä valokuvia kuningasperheen jäsenistä.
Axel Straschnoy: Permikauden joukkotuho, Studio 1.10.–14.11. Permin kaupunki Venäjällä on antanut nimensä 299–252 miljoonaa vuotta sitten eletylle geologiselle ajanjaksolle, permikaudelle.
DIS: A Good Crisis, Pimiö 1.10.–14.11. Newyorkilaisen DIS-kollektiivin videoteos pohtii rahan tulevaisuutta, tuloeroja ja milleniaalien epävarmoja taloudellisia näkymiä. Game of Thronesista tuttu Yön kuningas kiidättää katsojan läpi 1900-luvun talouden nousu- ja laskukausien kohti vuoden 2008 finanssikriisin laaja-alaisia vaikutuksia.
Aurora Reinhard: Neverfull, Studio 19.11.2021–9.1.2022. Herkkä ja kaunis installaatio, joka pohjautuu Louis Vuittonin ikoniselle Neverfull-laukulle. Teos kyseenalaistaa täydellisyyden illuusion, joka osoittautuu hauraaksi kuoreksi.