Kuralan Kylämäki - elävän historian kylä

Jaanintie 45
PL 286, 20101 Turku

www.turku.fi/kuralankylamaki

(02) 262 0420

kylamaki@turku.fi

Kuralan Kylämäki avautui yleisölle 1988. Paikasta ei haluttu tehdä tavanomaista ulkomuseota vaan ”Elävän historian kylä”, jossa tekemisen ja toiminnan avulla kerrotaan menneisyydestä. Kokeiluverstaalla keskityttiin parikymmentä vuotta arkeologiseen kokeilutoimintaan, sittemmin verstaan työpajoissa on voinut tutustua perinteisiin kädentaitoihin.

Kylän sydän on Iso-Kohmon talo, joka elää 1950-lukua. Vierailija tapaa tuvan lieden äärestä emännän, joka päivittäisten askareidensa ohessa ehtii kertoa kylästä ja sen historiasta. Talo on sisustettu samanlaiseksi, kuin se oli 1950-luvulla, ja Iso-Kohmon tuolloiset asukkaat ovat läsnä valokuvina ja emännän kertomuksissa.

Kuralan esineistö kuuluu Turun museokeskuksen opetuskokoelmaan. Tämä mahdollistaa sen, että myös kävijät voivat koskea ja kokeilla: tuoleilla saa istua, lehtiä saa selailla ja leluilla leikkiä.


Museorakennukset ovat avoinna kesäkaudella (18.5.-18.8. ti-su klo 10-18) ja tapahtumien aikaan, muina aikoina ryhmille myös tilauksesta. Kokeiluverstaalla järjestetään erilaisia työpajoja ja kursseja ympäri vuoden. Ulkoilualue on avoinna ympäri vuoden. Vapaa pääsy! Kahvila ja puoti Omena ja Kaneli on avoinna museon aukioloaikoina. Puh. (02) 262 0420.

Tulevia tapahtumia

Kuralan Kylämäki on koko perheen kulttuurivirkistysalue, jonne voi tulla viihtymään perinnemaisemassa. Kuralassa voi liikkua ympäri vuoden ja viipyä vaikkapa eväsretkellä tai maatilan eläimiin tutustuen. Kesäisin ja tapahtumien aikaan Kuralassa voi tutustua 1950-luvun maatilan arkeen emännän opastuksella. Kuralan kokeiluverstaalla järjestetään työpajoja ja kursseja ympäri vuoden ja kesäisin on mahdollisuus seurata työnäytöksiä ja kokeilla omia kädentaitoja. Kuralan Kylämäessä on myös lainattavissa perinneliikuntavälineitä kuten puujalkoja, tasapainolautoja ja puukiekkoja. Varaukset etukäteen, puh. 02 262 0420 tai kylamaki@turku.fi.