Forum Marinum

Linnankatu 72
20100 Turku

www.forum-marinum.fi

040 552 5477

Tästä alkaa meri!

Merikeskus Forum Marinum on aktiivinen ja monipuolinen merellisen kulttuuritoiminnan keskus, joka toimii myös merenkulun valtakunnallisena vastuumuseo ja Merivoimien museona.

Forum Marinum on sekä merihenkinen vierailukohde että kokousten ja yleisötapahtuminen pitopaikka. Merikeskukseen kuuluu huomattava museoaluslaivasto: kaksi suurta purjelaivaa, neljä sotalaivaa ja useita pienaluksia höyrykäyttöisestä satamahinaajasta poliisiveneeseen. Museoalukset ovat avoinna kesäkuukausina ja näyttelyt ympäri vuoden.


Kruununmakasiinin ja Linnanpuomin rakennuksissa sijaitsevat näyttelyt ovat avoinna ympäri vuoden, museolaivoihin pääsee tutustumaan kesäkaudella. Laivoista Suomen Joutsen ja Bore esitellään myös virtuaalisesti Digimuseo-palvelussa: digimuseo.fi/museot/forum-marinum. Avoinna: talvikaudella ti-su klo 10–18 | kesäkaudella päivittäin klo 10-18. Lippukassa ja museomyymälä, puh. 040 552 5477.

Tulevia tapahtumia

Merikeskus Forum Marinumissa koko perhe pääsee innostavalla tavalla sukeltamaan merenkulun menneisyyteen! Saaristonäyttely 40 000+ vie elämykselliselle matkalle maailman suurimpaan saaristoon ja sen kirkkaimpiin helmiin. Tutki meriluonnon ihmeitä sekä eliöitä lähietäisyydeltä, ja seikkaile ääniaalloilla Turusta Tukholmaan. Lisäksi laaja näyttelytarjonta kattaa mm. merivoimien historiaa, laivanrakennusta ja sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kruununmakasiinin ja Linnanpuomin rakennuksissa sijaitsevat näyttelyt ovat avoinna ympäri vuoden, ja myös museolaiva Bore palvelee kaikkina vuoden aikoina. Suomen Joutsen, Sigyn ja muut museoalukset ovat avoinna ainoastaan kesäaikaan, mutta osa laivakohteista on tutustuttavissa virtuaalisesti Digimuseo-palvelussa: www.digimuseo.fi/museot/forum-marinum.
Merimonsterit - koko perheen seikkailu aukeaa 17.2.