Forum Marinum

Linnankatu 72

www.forum-marinum.fi

02 282 9511

Tästä alkaa meri


Merikeskus Forum Marinum on aktiivinen ja monipuolinen merellisen toiminnan keskus, merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen Laivastomuseo.


Forum Marinum on sekä merihenkinen vierailukohde että kokousten ja yleisötapahtuminen pitopaikka. Merikeskukseen kuuluu huomattava museoaluslaivasto: kaksi suurta purjelaivaa, neljä sotalaivaa ja useita pienaluksia höyrykäyttöisestä satamahinaajasta poliisiveneeseen. Museoalukset ovat avoinna kesäkuukausina ja näyttelyt ympäri vuoden.


Kruununmakasiinin ja Linnanpuomin rakennuksissa sijaitsevat näyttelyt ovat avoinna ympäri vuoden, museolaivoihin pääsee tutustumaan kesäkaudella. Avoinna: talvikaudella ti-su klo 10–18 | kesäkaudella päivittäin klo 10-18 (laivat ovat Borea lukuunottamatta avoinna ainoastaan kesä-elokuussa). Lippukassa ja museomyymälä, puh. 040 552 5477. Suomen Joutsen on aina auki Digimuseossa: digimuseo.fi/museot/forum-marinum.

Tulevia tapahtumia

Merikeskus Forum Marinumissa koko perhe pääsee innostavalla tavalla sukeltamaan merenkulun menneisyyteen! Upea saaristonäyttely 40 000+ vie elämykselliselle matkalle maailman suurimpaan saaristoon ja sen kirkkaimpiin helmiin. Tutki meriluonnon ihmeitä sekä eliöitä lähietäisyydeltä ja seikkaile ääniaalloilla Turusta Tukholmaan. Lisäksi laaja näyttelytarjonta mm. Merivoimien historiaa, laivanrakennusta ja sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä.