Forum Marinum

Linnankatu 72
20100 Turku

www.forum-marinum.fi

02 282 9511

Tästä alkaa meri!

Merikeskus Forum Marinum on aktiivinen ja monipuolinen merellisen kulttuuritoiminnan keskus, joka toimii myös merenkulun valtakunnallisena vastuumuseo ja Merivoimien museona.

Forum Marinum on sekä merihenkinen vierailukohde että kokousten ja yleisötapahtuminen pitopaikka. Merikeskukseen kuuluu huomattava museoaluslaivasto: kaksi suurta purjelaivaa, neljä sotalaivaa ja useita pienaluksia höyrykäyttöisestä satamahinaajasta poliisiveneeseen. Museoalukset ovat avoinna kesäkuukausina ja näyttelyt ympäri vuoden.


Kruununmakasiinin ja Linnanpuomin rakennuksissa sijaitsevat näyttelyt ovat avoinna ympäri vuoden, museolaivoihin pääsee tutustumaan kesäkaudella. Laivoista Suomen Joutsen ja Bore esitellään myös virtuaalisesti Digimuseo-palvelussa: digimuseo.fi/museot/forum-marinum. Avoinna: talvikaudella ti-su klo 10–18 | kesäkaudella päivittäin klo 10-18. Lippukassa ja museomyymälä, puh. 040 552 5477.

Tulevia tapahtumia

Tiesitkö, että Suomen Joutsen oli alkujaan ranskalainen rahtilaiva Laennec? Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 120 vuotta laivan vesillelaskusta, ja teemavuoden aikana tuodaan esille erityisesti laivan ranskalainen alkuperä. Uudenlaisia, tässä ajassa koettavia elämyksiä tarjotaan mm. laadukkaan ruuan, juoman ja musiikin siivittäminä. Kesällä 2022 ohjelmassa: Visa Auvisen juhlaesitelmä ti 7.6. klo 16.30 aiheesta ”Suomen Joutsen kolmen lipun alla”. Kaikki ovat tervetulleita museolaivan pääsylipun hinnalla (8 / 6 / 4€) kuulemaan maan johtavaa Suomen Joutsen -asiantuntijaa. Tilaisuus järjestetään Suomen Joutsenen välikannella, tervetuloa! | Osallistu koko perheen seikkailullisille draamakierroksille. Lisätietoa tulossa. | Purjehdi s/y Helenalla Turun saaristoon 18.-22.6. ja kuulet samalla miten Suomen Joutsen ja Helena liittyvät toisiinsa. Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ. | Saavu paikalle kuuntelemaan konsertteja ja muita laivaan tukeutuvia esityksiä. Yksi suositeltava ajankohta vierailulle on heinäkuun lopulla järjestettävä Turku Sea Jazz (turkuseajazz.fi). | Nauti unohtumaton illallinen Suomen Joutsenen kannella 21.-22.7. klo 18-21.30. Paikkoja erittäin rajoitetusti, varaukset & tiedustelut info@goran.fi / puh. 020 741 7333. | Suomen Joutsen on päivittäin avoinna yleisölle 3.6.–21.8. klo 10-18. Lisätietoa: www.forum-marinum.fi.