Brinkhallin kartano

Brinkhallin kartano - kartanoperinnettä Turunmaan saaristossa
 
Turun Kakskerran saarella sijaitseva Brinkhallin kartano lukuisine sivurakennuksineen, arvokkaine puistoineen, puutarhoineen, peltoineen ja metsineen tarjoaa palvelujaan tieteen ja taiteen tekijöille, kulttuurin ja luonnon harrastajille, elämysten tuottajille sekä rauhan ja inspiraation etsijöille.  Brinkhallissa on tilaa keskittymiselle ja luovuudelle aidossa ja ainutlaatuisessa ympäristössä.

Brinkhallin suojellut rakennukset ovat peräisin pääosin 1790-luvulta, jolloin Turun Akatemian lääketieteen ja luonnontieteen professori Gabriel Bonsdorff suunnitteli ja rakennutti ne ajan moderniin tyyliin. Brinkhallin päärakennus on toiseksi varhaisin maamme uusklassisista kartanorakennuksista. Kartanon sisätilat ovat asussa, jonka ne saivat 1920-luvulla niin ikään klassisessa hengessä tehdyissä uudistuksissa. Kartanon rakennusten hienovaraiset ja perusteellisiin tutkimuksiin perustuvat kehittämistoimet ovat käynnissä.


Pääsymaksut kartanoon: 7 e aikuiset, 5 e eläkeläiset & opiskelijat, 3,5 e lapset 2-12 v. Yhteystiedot: Suomen kulttuuriperinnön säätiö, puh 040 755 3266. Bussi 15.

Tulevia tapahtumia