Naantalin museo

Mannerheiminkatu 21

www.naantali.fi/museo

02 435 2727

Naantali museo sijaitsee vanhankaupungin keskellä Itsenäisyyden puiston kahdella laidalla. Humpin talon osoite on Mannerheiminkatu 21, Hiilolan talon osoite on Katinhäntä 1. Hiilolan pihan ja puutarhan takaa löytyy Sau-Kallio, joka on avoinna sopimuksen mukaan.

Hiilolan talolla on kaunis sisäpiha ja suojaisa puutarha, johon voi poiketa museon aukioloaikoina.

Vanhassakaupungissa ei ole pysäköintiä, joten jätä autosi esim. Kuparivuoren pysäköintialueelle ja tule meille jalan!

Humpin talosta löytyy museon arkeologinen näyttely, luostarin pienoismalli, vaihtuva kesänäyttely ja museokauppa Säsonki.

Humpin rakennukset ovat todennäköisesti 1800-luvun alkupuolella rakennettuja. Tällä hetkellä Humpissa on museon työskentelytilat toisessa kerroksessa ja näyttelytilat alakerrassa.

Museon arkeologinen näyttely on elävä ja muuttuu uusimpien tutkimustulosten mukaan. Kesäksi 2007 Naantalin museon perusnäyttelyä uusittiin arkeologisen osuuden osalta. Arkeologisten löytöjen, karttojen ja kuvien kautta kävijä voi tutustua Naantalin kaupungin syntyyn, luostariaikaan ja myöhempään historiaan aina 1700-luvulle asti.

Luostarinäyttelystä löytyy niin lasten kuin aikuistenkin parissa suosittu pienoismalli Naantalin luostarista ja kirkosta. Pienoismalli on Kaj Puumalaisen sekä Tiina Puumalaisen ja Markko Heinosen tekemä.


Koko museo avoinna kesäkaudella 15.5.-31.8.21 ti-su klo 11-18. Pääsymaksut 5/4/3€, Museokorttikin käy! Puh. 02 435 2727.

Tulevia tapahtumia

Humpissa avataan 15.5. teemanäyttely Kesämuotia kylpyläkaupungissa. Näyttely esittelee kesäistä muotia kylpylän toiminta-ajalta vuosien 1863–1963 väliltä. Mukaan on valittu sekä tavallisia kesäasuja että juhlavampia vaatteita. Kesävieraiden mukana Naantaliin saatiin tuulahduksia suuren maailman muodista. Suomalainen herrasväki sekä vieraat Venäjältä, Ruotsista ja mm. Saksasta toivat väriä katukuvaan.