Naantalin museo

Mannerheiminkatu 21
21100 Naantali

www.naantali.fi/museo

02 435 2727

Naantali museo sijaitsee vanhankaupungin keskellä Itsenäisyyden puiston kahdella laidalla. Humpin talon osoite on Mannerheiminkatu 21, Hiilolan talon osoite on Katinhäntä 1. Hiilolan pihan ja puutarhan takaa löytyy Sau-Kallio, joka on avoinna sopimuksen mukaan.

Hiilolan talolla on kaunis sisäpiha ja suojaisa puutarha, johon voi poiketa museon aukioloaikoina.

Vanhassakaupungissa ei ole pysäköintiä, joten jätä autosi esim. Kuparivuoren pysäköintialueelle ja tule meille jalan!

Humpin talosta löytyy museon arkeologinen näyttely, luostarin pienoismalli, vaihtuva kesänäyttely ja museokauppa Säsonki.

Humpin rakennukset ovat todennäköisesti 1800-luvun alkupuolella rakennettuja. Tällä hetkellä Humpissa on museon työskentelytilat toisessa kerroksessa ja näyttelytilat alakerrassa.

Museon arkeologinen näyttely on elävä ja muuttuu uusimpien tutkimustulosten mukaan. Kesäksi 2007 Naantalin museon perusnäyttelyä uusittiin arkeologisen osuuden osalta. Arkeologisten löytöjen, karttojen ja kuvien kautta kävijä voi tutustua Naantalin kaupungin syntyyn, luostariaikaan ja myöhempään historiaan aina 1700-luvulle asti.

Luostarinäyttelystä löytyy niin lasten kuin aikuistenkin parissa suosittu pienoismalli Naantalin luostarista ja kirkosta. Pienoismalli on Kaj Puumalaisen sekä Tiina Puumalaisen ja Markko Heinosen tekemä.


Humpin näyttelyt ja museokauppa Säsonki ovat avoinna kesäkaudella 15.5.−31.8. ti-su klo 11−18 & talvikaudella 1.9.-14.5. ke klo 12-18. Pääsymaksut 5/4/3€, talvikaudella 3/0€. Museokorttikin käy! Puh. 02 435 2727 | museo@naantali.fi.

Tulevia tapahtumia

Pysyvät näyttelyt. Humpin talon arkeologianäyttelyssä kerrotaan Naantalin varhaisimmasta historiasta ja esillä on kaivauslöytöjä sekä vanhastakaupungista että kirkon ympäristöstä. Hiilolan taloon on sisustettu 1800-luvun lopun porvariskoti. Lisäksi Hiilolassa on esillä Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistyksen Naantalin museolle lahjoittama kokoelma Naantali-aiheisia maalauksia. Sau-Kallion talo puutarhan perällä esittelee käsityöläisperheen vaatimattomampaa elämää.
Peltiä ja posliinia. Astioita moneen käyttöön / Plåt och porslin. Kärl för olika behov, Humppi 16.5.23-1.4.24. Näyttely luo katsauksen siihen millaiset materiaalit eri aikoina ovat olleet suosittuja astioiden sekä taloustavaroiden valmistuksessa ja millaisia tarvikkeita niistä on tehty.
Kaksi joulua: torpparin tuvassa, säätyläistön salissa. Joulunäyttely Hiilolassa (Katinhäntä 1) la ja su 2.-17.12. sekä joka päivä 26.-30.12. klo 11-15. Museokauppa Säsonki ja näyttelyt avoinna Humpissa (Mannerheiminkatu 21).