Aurinkobaletti

Manilla, Itäinen Rantakatu 64
20810 Turku

www.aurinkobaletti.fi

(02) 284 0100

info@aurinkobaletti.fi

Aurinkobaletti on turkulainen nykytanssiryhmä ja tanssiteatteri, jonka ohjelmisto tarjoaa esityksiä niin aikuisille, lapsille kuin ryhmillekin. Ryhmä on saanut kiitosta uusiutumiskyvystään sekä vahvasta ensemblestaan, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. Aurinkobaletin taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets.

Ryhmän toimintaa ohjaavat yhteisöllisyys, monipuolisuus ja avoimuus uusille virtauksille. Aurinkobaletin keskeisenä tavoitteena on ylläpitää tanssin asemaa muiden taiteiden rinnalla ja viedä tanssia sinne, missä sitä ei muuten ole tarjolla. Poikkitaiteelliset tuotannot ja monipuolinen yleisötyö ovat Aurinkobaletin arkipäivää.

Aurinkobaletin toimintaa tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Turun kaupunki, jotka mahdollistavat taiteen luomisen, tanssitaiteilijoiden työllistämisen sekä toiminnan kehittämisen ympärivuotisesti. Aurinkobaletin kotinäyttämönä toimii Turun Aurajokirannassa Manillan tehtaassa sijaitseva Manilla-teatteri.


Lippuvaraukset: puh. 02 284 0100 (ma-pe klo 12–15) | info@aurinkobaletti.fi. Voit ostaa liput myös verkkokaupastamme. Esitysten yhteydessä lipunmyynti ja kahvio avautuvat tuntia ennen esitystä. Perjantaisin ja lauantaisin kahviomme palvelee tunnin ajan myös esityksen jälkeen.

Tulevia tapahtumia

Minne kutsua Liza? Valikoima vähemmän vakavia ohjeita, miten tanssin avulla hajotetaan ja luodaan maailman havainnoimisen keinoja. Huippukoreografi Sasha Pepeljajevin loistavat arvostelut saanut teos palaa ohjelmistoon. Viiden tanssijan teos johdattaa katsojat yllättävien tapahtumien ja elämän sattumanvaraisuuden äärelle. Näyttämöllä nähdään koko salin täyttävä Goldbergin kone, jonka ketjureaktiot tuovat mekaanisen liikkeen inhimillisen liikkeen rinnalle. Esitykset: 25.11−17.12.2022.
OSTA LIPUT
Vieraanamme Satu Tuittila ja työryhmä: Vähin äänin. Rehellinen ja toiveikas esitys elonkirjon köyhtymisestä. Esitykset 20.1.2023 klo 19 ja 21.1.2023 klo 16. Molempien näytösten jälkeen Tiede-taide-treffit teatterin lämpiössä).
OSTA LIPUT
Illallisvieraita. Meillä on valtava tarve ymmärtää maailmaa. Haluamme tietää elämän tarkoituksen. Mitä oikeastaan etsimme ja saavutammeko siihen yhteyden? Missä kulkee raja näkyvän ja yliluonnollisen välillä? Koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen teoksessa illan pimeys, tuulen ulvonta ja lepattavat kynttilät rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan? Esitykset 2.−11.3.2023.
OSTA LIPUT