Aurinkobaletti

Manilla, Itäinen Rantakatu 64
20810 Turku

www.aurinkobaletti.fi

(02) 284 0100

info@aurinkobaletti.fi

Aurinkobaletti on turkulainen nykytanssiryhmä ja tanssiteatteri, jonka ohjelmisto tarjoaa esityksiä niin aikuisille, lapsille kuin ryhmillekin. Ryhmä on saanut kiitosta uusiutumiskyvystään sekä vahvasta ensemblestaan, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. Aurinkobaletin taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets.

Ryhmän toimintaa ohjaavat yhteisöllisyys, monipuolisuus ja avoimuus uusille virtauksille. Aurinkobaletin keskeisenä tavoitteena on ylläpitää tanssin asemaa muiden taiteiden rinnalla ja viedä tanssia sinne, missä sitä ei muuten ole tarjolla. Poikkitaiteelliset tuotannot ja monipuolinen yleisötyö ovat Aurinkobaletin arkipäivää.

Aurinkobaletin toimintaa tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Turun kaupunki, jotka mahdollistavat taiteen luomisen, tanssitaiteilijoiden työllistämisen sekä toiminnan kehittämisen ympärivuotisesti. Aurinkobaletin kotinäyttämönä toimii Turun Aurajokirannassa Manillan tehtaassa sijaitseva Manilla-teatteri.


Lippukassa palvelee Manilla-teatterin lämpiössä arkipäivisin kello 12−15, sekä tuntia ennen esitystä. Liput: puh. 02 284 0100 (arkisin klo 12–15) | info@aurinkobaletti.fi. Voit ostaa liput myös verkkokaupastamme: liput.aurinkobaletti.fi.

Tulevia tapahtumia

AB ensemble esittää: Made in 11 Days. Tule katsomaan, mitä voidaan saada aikaan, kun annetaan 11 päivää lahjakkaille taiteilijoille, jotka ovat innokkaita luomaan uutta ja jotka tuntevat toisensa niin hyvin, että ovat valmiita heittäytymään leikkiin. Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla. Tanssijamme Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Linda Holmström vaihtoivat koreografin rooliin ja saivat kukin 11 päivää harjoitusaikaa muiden tanssijoiden kanssa. Nämä kolme teosta on koottu yhteen tiiviiseen esitysiltaan, jonka ytimen muodostavat uteliaisuus ja tuoreet ideat. Esitykset 3.−11.5.
LISÄTIETOJA JA LIPUT
4x – Kiertävä tanssitapahtuma. Neljän tanssiteatterin kiertue saapuu kesäkuussa Turkuun! Kokonaisuus käynnistyy Tanssiteatteri Raatikon päivänäytöksellä lastenteoksesta Aarteenetsijä A., jossa tutustutaan tanssin maailmaan pienten katsojien kanssa. Tapahtuman huipentava Neljän teoksen ilta tarjoaa Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin ajankohtaista ohjelmistoa. Tanssi-illan jatkoilla sana on vapaa, ja sitä voi käyttää rennossa Taideraadissa, jossa ruoditaan illan teoksia ja esiin nousevia teemoja. Neljän teoksen ilta jatkoineen kestää noin 3 tuntia.
Neljän teoksen ilta 8.6.:
Aurinkobaletti: Stayin’ Alive, koreografia Collectif ÈS: Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora (lyhennetty alkuperäisestä teoksesta)
Tanssiteatteri Minimi: Kaiku, koreografia Iiro Näkki Tanssiteatteri Rimpparemmi: UrosLive, koreografia Matti Paloniemi
Tanssiteatteri Raatikko: Rising Star, koreografia Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen
ESITYSPÄIVÄ 8.6.
LISÄTIETOJA JA LIPUT