Turun Taiteen talo

Nunnankatu 4
20100 Turku

www.turku.fi/taiteen-talo

Turun Taiteen talo on keväällä 2022 avattu taiteen ja kulttuurin koti taiteen tekijöille, kaupunkilaisille ja matkailijoille. Taiteen talo sijaitsee Rettigin vanhassa tupakkatehtaassa keskellä Turun Vanhaakaupunkia.

Toimintaa on tupakkatehtaan kuudessa kerroksessa ja pihapiirin taloissa. Taiteen talossa toimii kuvataiteilijoita, esittävän taiteen tekijöitä ja luovien alojen ammattilaisia ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja.

Turun taiteen talo Oy edistää ja tukee kaupungissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työllisyyttä ja elinkeinoa sekä kehittää ja organisoi Taiteen talo -konseptia.

Suomen taiteilijaseuran Ateljeesäätiön 43 kuvataiteilijan työhuoneet sijaitsevat päätalon kolmannessa ja neljännessä kerroksessa. Pysyvien työtilojen lisäksi Taiteen talo tarjoaa vuokralle lyhytaikaisia pop-up-tiloja.


Kesällä 2022 Taiteen talon toisessa kerroksessa on avoinna taidenäyttely joka päivä klo 11–18. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tulevia tapahtumia

Yllin kyllin — Taiteen talon kuvataiteilijat esittäytyvät kesänäyttelyssä, 11.–28.8. Runsas ja herkullinen kattaus koostuu taiteilijoiden eri aikakausien tuotoksista, sekä täysin uunituoreista ja ennalta näkemättömistä teoksista. Maaliskuun alussa Taiteen taloon Barkerilta ja Logomolta muuttaneet taiteilijat luovat näyttelytilaan yltäkylläisen läpileikkauksen varsinaissuomalaisesta nykytaiteesta. Kattavan osanoton ja esillä olevan teosmäärän mukaan teemaksi valikoitui runsaus. Näyttelyssä nähdään nykytaidetta varioiduin tekniikoin, maalauksesta installaatioihin ja taidegrafiikasta animaatioon. Näyttelyn taiteilijat ovat: Vesa Aaltonen, Annika Dahlsten, Saara Ekström, Jukka Hakanen, Toni Hautamäki, Sini-Meri Hedberg, Matti Helenius, Kristina Isaksson, Jouna Karsi, Lena Kuivisto, Riikka Kupsala, Markku Laakso, Minna Maija Lappalainen, Lotta Leka, David Muth, Jone Mutka, Erkki Nampajärvi, Mikko Paakkola, Reija Palo-Oja, André Peterdi, Minna Poikonen, Jarkko Rantanen, Elina Ruohonen, Margarita Rosselló Ramón, Mailis Saralehto, Paula Suominen, Tiina Vainio ja Jaana Valtari. Toinen kerros, ma–su klo 11–18.