Aboa Vetus Ars Nova - Arkeologian ja nykytaiteen museo

Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.aboavetusarsnova.fi

0207 181 640

Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskellä Turkua. Suomen ainoa arkeologinen museo kutsuu maan alta esiin kaivettuun vanhaan Turkuun. Museon taidenäyttelyt esittelevät ajankohtaisia nykytaiteilijoita sekä museon taidekokoelmaa.


Avoinna ti-su 11–18. Liput 12/8 €, lapset 7–15-v. 6 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti käy. Puh. 0207 181 640 | www.avan.fi.

Tulevia tapahtumia

ABOA VETUS – vanha Turku. Sukella menneisyyteen! Suomen ainoa arkeologinen museo esittelee maan alta löydetyn kaupunginosan, jossa on eletty satojen vuosien ajan. Aidot keskiaikaiset rauniot ja arkeologiset esineet ovat kuin aikamatka historialliseen Turkuun. Näyttelyssä on paljon ihmeteltävää myös pienille museovieraille.
Luutarha. Tule tutkimaan luita! koko perheelle sopiva näyttely kertoo eläinten historiasta arkeologian pohjalta. Luutarha esittelee yli 30 eläinlajia, jotka liittyvät museon alueeseen ja avaavat eläinten historiaa. Esillä on luulöytöjä kokonaisista luurangoista aina pienenpieniin kalanruotoihin.
Kustaa Saksi: AURA, Ars Nova 17.6.−9.10. Amsterdamissa työskentelevän taiteilija Kustaa Saksin näyttely esittelee laajasti nykyaikaisia kuvakudoksia. Saksi on luonut erikoisen kaleidoskooppisen kuvakielen ja hänen omaleimaisessa tyylissään sekoittuu fraktaaleja, migreenikuvioita, psykedeliaa, geometriaa, kulttuurisia viittauksia ja kasvioppia.
ABSTRAKTI – teoksia museon taidekokoelmasta, Ars Nova 17.6.−31.10. Näyttely luo katsauksen museon taidekokoelman abstrakteihin teoksiin ja avaa abstraktin maalaustaiteen ilmiötä. Vaikka abstraktia taidetta yhdistää pelkistäminen ja visuaalisten muotojen korostaminen, abstraktin sateenvarjon alle mahtuu monenlaisia tyylejä ja päämääriä.
Marjatta Holma: Maalauksia, Ars Nova 28.10.22−12.2.23. Turkulaisen taiteilijan Marjatta Holman (s. 1976) tilalliset öljy- ja temperamaalaukset syntyvät erilaisille materiaaleille, kuten pellava- ja puuvillakankaille ja puulevyille.
Mika Taanila: FILM READER, Ars Nova 26.11.22−2.4.23. Mika Taanila (s. 1965) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Taanilan teosten raaka-aineena ovat menneisyydestä jäljelle jääneet tallenteet, elokuvat, populaarikulttuurin tuotteet, teknologia ja taide. Taanila luo taideteoksia kierrättämällä, koostamalla, leikkaamalla ja miksaamalla arkistomateriaalia tai eri lähteitä uuteen muotoon. Lopputuloksena on oivaltavaa käsitetaidetta, kokeellista elokuvaa, syväluotavaa media-arkeologiaa ja cinefiilin intohimoa elokuvaa kohtaan.