Aboa Vetus Ars Nova arkeologian ja nykytaiteen museo

Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

www.avan.fi

0207 181 640

Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskellä Turkua. Suomen ainoa arkeologinen museo kutsuu maan alta esiin kaivettuun vanhaan Turkuun. Museon taidenäyttelyt esittelevät ajankohtaisia nykytaiteilijoita sekä museon taidekokoelmaa.


Avoinna ti-su 11–18, kesällä ma-su 11-18. Liput 16/11 €, lapset 7–15-v. 8 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortti käy. Puh. 0207 181 640 | www.avan.fi.

Tulevia tapahtumia

ABOA VETUS – vanha Turku. Sukella menneisyyteen! Suomen ainoa arkeologinen museo esittelee maan alta löydetyn kaupunginosan, jossa on eletty satojen vuosien ajan. Aidot keskiaikaiset rauniot ja arkeologiset esineet ovat kuin aikamatka historialliseen Turkuun. Näyttelyssä on paljon ihmeteltävää myös pienille museovieraille.
Luutarha. Tule tutkimaan luita! koko perheelle sopiva näyttely kertoo eläinten historiasta arkeologian pohjalta. Luutarha esittelee yli 30 eläinlajia, jotka liittyvät museon alueeseen ja avaavat eläinten historiaa. Esillä on luulöytöjä kokonaisista luurangoista aina pienenpieniin kalanruotoihin.
Ravattulan Ristimäki, ARS NOVA – uusi taide 29.9.23.–19.5.24. Ravattulan Ristimäki on Suomen vanhin tunnettu kirkonpaikka, jonka arkeologiset tutkimukset ovat tuoneet valtavasti tietoa elämästä rautakauden ja keskiajan taitteessa. Kaivauslöydöt ja hautalöytöön perustuva värikäs muinaispukurekonstruktio johdattavat näyttelyssä Aurajokilaakson asukkaiden elämään yli 800 vuotta sitten.
Ravattulan Ristimäki | Aboa Vetus Ars Nova (avan.fi)
Lue Turku Times -lehdestä arkeologi Ilari Aallon artikkeli "Early medieval splendour comes to life" (alkaa sivulta 25.)
Alvar Gullichsen: KOSMOS, ARS NOVA – uusi taide 8.12.23.–19.5.24. Alvar Gullichsen (s. 1961) on pitkän linjan kuvataiteilija, muusikko ja tuottaja. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on maalannut geometrisiä tilallisia maalauksia, jotka jäljittävät ylikulttuurisia toistuvia kuvioita. Hän kanavoi ja miksaa muotoja samalla suodattaen omaa ja kollektiivista kulttuuritaustaansa. Aboa Vetus Ars Nova -museon kahteen kerrokseen levittyvä näyttely on poikkeuksellisen laaja katsaus Gullichsenin tuotantoon lähes 30 vuoden ajalta varhaisista sarjakuva-aiheisista teoksista vastavalmistuviin maalauksiin.
Alvar Gullichsen | Aboa Vetus Ars Nova (avan.fi)