Tapahtumat

Teatteri ja tanssi

AurinkobalettiManilla, Itäinen Rantakatu 64
40 AURINGON VUOTTA – AURINKOBALETIN 40-VUOTISJUHLAGAALA.
Juhlagaala striimattuna verkossa 29.4.2021 klo 19.00
Ervi Sirèn: Tässä olen
Marjo Kuusela: Erä
Jorma Uotinen: Rajalla
Lisätiedot 40 Auringon vuotta -kokonaisuudesta: www.aurinkobaletti.fi/esitys/40-auringon-vuotta/
Liput (Gaalalippu 15 € / Kannatuslippu 25 € / Synttärilippu 40 €) myynnissä Aurinkobaletin verkkokaupassa: liput.aurinkobaletti.fi/40auringonvuotta
Kaikki kevään näytökset Manilla-teatterissa on peruttu, ja näytökset paikan päällä jatkuvat jälleen syyskaudella 2021. Kevään näytöksiin lipun ostaneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
Taltioinnit ja striimaukset. KUINKA KIIVETÄ KUKKULALLE – JA SIELTÄ ALAS. Koreografia: Urmas Poolamets. Taltointi katsottavissa 30.6.2021 asti. EMHO. Koreografia: Patrick Di Quirico. Taltointi katsottavissa 30.6.2021 asti. AB-LIVE. Maksuttomat striimaukset Facebookissa 22.1.–22.4.
Grus Grus TeatteriUseita esityspaikkoja
Ohjaus ja konsepti: Sandrina Lindgren, Närproducerat – ruoanlaitto tanssina. Dynaamisesta liikkeestä inspiroitunut tanssisoolo. Mitä yhteistä on arkipäiväisellä liikkeellä ja tanssilla? Tämä sooloesitys käyttää tavallista keittiössä ruoan valmistuksessa käytettävää liikettä osana koreografiaa, joka jatkuu siihen asti, kun ruoka on pöydässä. Katsojana olet osa pientä seuruetta ja illallinen sisältyy lipun hintaan. Ensi-ilta 7.5. Koroisten kylätalolla, muut esitykset: 8.5.–27.5. Lisätietoja: www.grusgrus.fi/narproducerat/

Ohjaus ja konsepti: Janna Haavisto, Avvikelse – kehollisvisuaalinen rituaalisoolo. Onko identiteetti muuttumaton, vaikka itse kokijan keho-ruumis-mieli-elämäntilanne olisi muuttunut? Kehollisessa rituaalissa rikotaan kupla, koodataan itsensä uudelleen ja kasvetaan kohti uutta. Yksityisesti yhteinen nykytaide-elämys. Sanaton. Ensi-ilta 13.5. Bodybuilding-festivalilla, TEHDAS Teatterissa. Muut esitykset 15.-16.5.
Lisätietoja: www.grusgrus.fi/avvikelse

LinnateatteriPuutarhakadun ja Humalistonkadun kulma, sisäänkäynti Humalistonkatu 7
KEVÄÄN ESITYKSET PERUTTU
Erilaisten sulkutoimien jatkuessa ja Turun koronatilanteen nopeasti heikentyessä Linnateatteri peruu kaikki kevätnäytäntökauden 2021 esitykset.
Lue lisää
LINNATEATTERIN SOHVATEATTERI ON AVATTU.
Linnateatterin Sohvateatteri oli vuonna 2020 Suomen teattereiden katsotuin maksullinen näytelmiä kotikatsomoihin välittävä palvelu. Nyt Sohvateatteri palaa verkkoon entistä ehompana ja tuo kotisohville katsottavaksi neljä Linnateatterin suosittua näytelmää. Valikoimissa on kaksi näytelmää lapsille ja kaksi näytelmää vähän varttuneemmille lapsille. Otetaan siis mukava asento omassa pesäkolossa, kaveri kainaloon ja herkut käden ulottuville. Linnateatteri huolehtii viihdyttämisestä.
Linnateatterin Sohvateatteriin pääsee osoitteesta linnateatteri.fi.
PERUTTUPERUTTU JARKKO TAMMINEN. Teatteriravintola pe 16.4., to 6.5., pe 3.9., la 4.9. Peruslippu: 35 € | Eläkeläinen: 30 € | Opiskelija / työtön: 30 €.
PERUTTU SETÄKUISKAAJA. Domino-sali 5.3.-8.5. Peruslippu: 35€ | Eläkeläinen: 29€ | Opiskelija / työtön: 29€.
PERUTTU MAURI KUNNAS - ETUSIVUN JUTTU, Teatteriravintola ti 23.3., ti 20.4., su 9.5. Tarjolla myös äitienpäiväbrunssi! Esityslippu: 13 €.
PERUTTU ANNA LAHJAKSI ILOA! Teatteriravintola. Lahjakorttien hinnat: Pincho & Show: 50€ | Illallislahjakortti: 69€ | Elämyslahjakortti: 85€.
Salon TeatteriMariankatu 3
Tulossa kesällä 2021. Salon Teatterin 60-vuotisjuhlavuoden kesäteatterinäytelmänä nähdään kotimainen Äidinmaa-musikaali. Äidinmaa on tarina vahvoista suomalaisista naisista. Se on kertomus yhden suvun naisten tekemistä uhrauksista ja valinnoista, mutta myös toivosta ja sukupolvien yli kantavasta äidinrakkaudesta. Haemme näytelmään laulutaitoisia näyttelijöitä. Esitykset 10.7.-14.8.
Tanssiteatteri ERIYliopistonkatu 7 (sisäpiha)
Ruletti - Vauhdikas ja humoristinen parodia tanssista. Ruletti on tanssi- ja ihmislajien hyrräävä peli. Punainen ja musta saavat rinnalleen huumorin koko värikirjon ja pelimerkit lentelevät. Parilliset ja parittomat käyvät kiihtyvään tanssiin, joka ilakoi baletista kansantanssin kautta moderniin ilmaisuun. Nykytanssia unohtamatta. Parketilla kliseet ja virtuoosisuus kiillottavat toisiaan. Kantaesitys syksyllä 2021. Liput 28/26/15€, Lippu.fi.
ERI TARJOAA TANSSIHETKIÄ LAPSILLE. Tanssiteatteri Eri tarjoaa lapsille tanssihetkiä Pinokkion ja tämän ystävien kanssa. Eskari- ja kouluryhmien on mahdollista tilata itselleen oma, ainutlaatuinen tanssihetki Zoomin välityksellä.
Virtuaalinen tapahtuma on kaikille maksuton ja sen aikana lämmitellään lihaksia ja koetaan sitten tanssin iloa ja yhteisöllisyyttä korona-ajan ehdoilla. Foorumi on avoin myös kysymyksille ja keskustelulle. Koko tapahtuma etenee kevyestä ohjauksesta huolimatta lasten ehdoilla ja heidän toiveitaan täyttäen.
Tanssihetkien teemoina ovat mm. talviurheilu, teatterissa käynti, syvälle mereen sukeltaminen ja klassisten satuhahmojen kohtaaminen. Samat aiheet löytyvät Pinokkion matkassa julkaistavasta maksuttomasta videosarjasta. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu Tanssiteatteri ERIn YouTube-kanavalla.
Tanssihetket ovat tilattavissa Erin Laura Alholta (laura.alho@eri.fi) ja ne on tarkoitettu eskarilaisille noin 6 vuotiaista eteenpäin sekä 1-2 lk. kouluryhmille. Tanssihetket alkavat 24.3. ja ne toteutetaan aina tiistaisin ja keskiviikkoisin 10-14 välillä aina 4.6. asti.
Tapahtuman nettiesittely aiheutti jo kevyen suman kyselyitä ja heti alussa varattiin tanssihetki zoomissa jo lähes 30 ryhmälle. Tilaisuuksia on kuitenkin koko keväälle ja niissä Pinokkio rohkaisee lapsia liikkumaan ja tanssimaan ja tutustumaan ennakkoluulottomasti kulttuurin monipuoliseen maailmaan.
TEHDAS TeatteriManilla, Itäinen Rantakatu 64
Kantaesitys: Hamilton-manaatin vaikea elämä – Road trip kartalta kaaokseen! Heitetään haikean hilpeät jäähyväiset ihmiskeskeisyydelle ja lähdetään matkalle. Suunta kohti tuntematonta! Esityksen fyysinen ensi-ilta ei tiukentuneista kokoontumisrajoituksista johtuen toteudu maaliskuussa 2021. Lipun ostaneisiin tullaan olemaan lähiaikoina yhteydessä. Mutta Manaatti kyllä tulee… muodossa jos toisessa! Ilahduttavia lisätietoja luvassa pian!
Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisill, noin 5–10-vuotiaille tehosuunnattu ja koko perheen nautittavaksi tarkoitettu. Ikävä kyllä maaliskuun Pikkiriikkikuplanäytökset on jouduttu perumaan tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten johdosta. Pohdimme uusia esityspäiviä ja palaamme asiaan heti niiden löydyttyä.
Esitys on striimattavissa Bravo! -festivaaleilla 7.-14.3.
The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys*, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Esitykset 9.4.–29.5. Liput 22/20/15€.
OSTA LIPUT
Turun KaupunginteatteriItäinen Rantakatu 14
Esitystoiminnan keskeytysLoppukevään esitykset on peruttu
EtusivuLoppukevään esitykset on peruttu 01.12.2020 Loppukevään esitykset on peruttu Esitystoiminta on keskeytetty osana koronarajoitustoimia. Mikäli sinulla on lippu kevään esityksiin, lue toimintaohjeet uutisesta. Teatterin peruutusinfokuvake, huutomerkki, tkt Turun Kaupunginteatterin esitystoiminta on ollut keskeytettynä 3.12.2020 lähtien osana koronarajoitustoimia. Nyt myös loppukevään esitykset perutaan perustuen Varsinais-Suomen Aluehallintoviranomaisen 20.4.2021 antamaan päätökseen.
Mikäli sinulla on lippu kevään esityksiin, lue toimintaohjeet uutisesta.
LISÄTIETOJA LIPPUJEN SIIRROSTA
Nokia. Yritystarina ylitse muiden. Jorma Ollila on täynnä unelmia lähtiessään kehittämään kumisaappaista tunnettua Nokiaa. Esitykset Päänäyttämöllä 2.12.20-30.9.21. Liput Lohko 1: 47/44/25€ | Lohko 2: 43/39/24€ | Lohko 3: 29/25/19€. Lippu.fi.
Kysy siskoilta. Totuudet tiskiin. Nyt avaudutaan naisten elämästä, naisten suulla. Kysy siskoilta käsittelee naiseutta ja hormonien vaikutuksia historian ja tutkimustiedon tunnustaen. Esitykset Päänäyttämöllä 13.3.-22.5. Liput Permanto 46/44/25€ | Parvi 29/25/19€. Lippu.fi.
Stand up, Teatteri! Uskomattoman hauska komiikkaklubisarja. Kevään 2021 klubit ja esintyjät: 5.2. klo 18 ja klo 20 Stand up, Turku! -festarit! Lisätietoa tulossa myöhemmin! 6.2. klo 17 ja klo 20 Noin viikon stand up -kiertue. 19.3. klo 20 Mikko Vaismaa, Illusia Sarvas, Tommi Ylimäinen, Pete Kosonen. 17.4. klo 20 Heikki Vilja, Kaisa Pylkkänen, Ville Saarenketo, Ida Gronlund. 21.5. klo 20:30 Tomi Walamies, Inka Valimia, Olli Siiki, Fredi Lilius. Liput 28/26/19€. Lippu.fi.
Kaksi paavia. Keskustelu, joka muutti maailmaa. Tositapahtumiin perustuva draama vie Vatikaanin valtapelin ytimeen, keskelle katolisen kirkon skandaalinkäryistä murrosvaihetta. Esitykset Päänäyttämöllä 24.3.-21.5. Liput Permanto 43/39/24€ | Parvi 29/25/19€. Lippu.fi.
Dreaming of Tarja. Tytöttelystä tasa-arvoon. Esitys tarttuu naisjohtajuuden ennakkoluuloihin ja Suomen poliittiseen historiaan surrealistisen satiirin keinoin. Esitykset Sopukassa 15.4.-22.5. Liput 29/27/19€. Lippu.fi.
Turun Nuori TeatteriLinnankatu 31 (käyntiosoite: Vanhan kivipainon pohjakerros, Ursininkatu 4)
Uusien koronarajoitusten mukaisesti joudumme valitettavasti perumaan esitykset 28.3.2021 saakka. Aiemmin lunastetut liput saa ilmaiseksi vaihtaa tuleviin esityksiin. Olemme yhteydessä kaikkiin lipun ostaineisiin asiakkaisiin, joiden sähköpostiosoite meillä on tiedossa. Avoimet varaukset raukeavat automaattisesti, joten teethän uuden varauksen joko sähköpostitse toimisto@turunnuoriteatteri.fi tai puhelimitse 02 232 2812. Lippunsa jo lunastaneille lähetämme uudet liput suoraan sähköpostitse, jonka vuoksi tarvitsemme vanhoista lipuista viivakoodinumeron (yhden lipun viivakoodi / tilaus riittää) oikean tilauksen löytämiseksi. Liput voi vaihtaa myös 12kk voimassa olevaan lahjakorttiin. Olethan yhteydessä meihin huhtikuun loppuun mennessä sähköpostitse toimisto@turunnuoriteatteri.fi. Lisätietoa saa myös puhelimitse toimiston aukioloaikoina numerosta 02 232 2812. Koronarajoitusten myötä joudumme myös lomauttamaan henkilökuntaamme ja toimistomme on avoinna vain maanantaisin klo 14-19. Kaikkiin sähköposteihin vastaamme, mutta ruuhkan vuoksi vastauksessa saattaa kestää.
Prinsessa Pikkiriikki herää aivan justiinsa niin, kuin muinakin aamuina keltaisessa puutalossa, jossa hänen lisäkseen asuvat Makkara-taikakoira sekä äiti ja isä. Aamupuuron jälkeen äiti kertoo järkyttävän uutisen – äidin sisuskaluihin on päässyt JOKU ja se JOKU aikoo muuttaa heille asumaan. Esitykset siirtyvät kesälle 2021. Näytöspäivistä tiedotamme myöhemmin. Liput: Peruslippu 10€, Lippupisteestä 11,50€ + toimitusmaksu alk. 1€. S-etulippu 8€, Lippupisteestä 9,50€ + toimitusmaksu alk. 1€. Ryhmäliput vain teatterilta. Esitys on myös tilattavissa.
Valheen paikka - freesi kokoillan sketsirevyy, joka kertoo totuuden epätotuudesta. Lennokasta komediaa ja terävää sanailua rytmittää tarttuva musiikki. Esitykset 24.6.-13.8. Liput 30/25€, ryhmäliput toimistolta, Lippupiste. Näytökset Uittamon Paviljongin tanssilavalla, Rykmentintie 29 20880 Turku. Sisäänkäynti näytökseen tapahtuu Uittamo Paviljonki ravintolan kautta. Kulkuyhteydet Turun keskustasta: Bussi nro 9 Turun Kauppatorilta. Katso aikataulut: www.foli.fi.
OSTA LIPUT
Åbo Svenska TeaterEerikinkatu 13
Kaipuuhun ei vastattu. Teatterin suljetut ovet sattuvat sieluun. Åbo Svenska Teaterin ovet eivät enää tänä keväänä avaudu yleisölle.
Sulkeminen perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston annettuun päätökseen uusista rajoituksista.Yli kuuden hengen kokoontumiset ja yleisötilaisuudet eivät ole sallittuja 27.4.-14.5. 2021 välisenä aikana.
Åbo Svenska Teaterin lipunmyynti ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti kaikkiin asiakkaisiin. Varatut ja ostetut liput voi vaihtaa myöhempään ajankohtaan tai lahjakorttiin. Asiakkaat voivat myös saada rahansa takaisin jo lunastetuista lipuista.
Teatterin lipunmyynti kauppakeskus Hansassa pidetään auki ja asiakkaita palvellaan 27.4-26.5 tiistaista perjantaihin klo 12-14 ja 15-17.
Flame Jazz -konsertit jatkuvat keväällä 2021. Kolme konserttia Tiljanilla: 9.1., 19.2. ja 7.5.
Cavalleria rusticana ja Pajazzo. Siirretty kevääseen 2022.
MORBROR VANJA. Ajattomat teemat ja lämmin huumori. Esitykset Päänäyttämöllä 16.9.-31.12. Liput tulevat myyntiin helmikuussa 2021.
PERUTTU! EROICA - MATINÉ FRÅN WIEN. Akademiska orkestern palaa Päänäyttämölle! Päänäyttämöllä 8.5.2021 klo 14.