Maskulainen All Eyes On Us soittaa Turku Bandstandin finaalissa.
28.03.2014 | Bändikilpailu

Bändikisat ja 2010-luku

Turun kaupungin nuorisopalveluja ei ainakaan sinnikkyyden puutteesta voi syyttää. Bändikisoja ja bändikouluja pukkaa kiihtyvällä tahdilla, osa malleista on jo monistettu muualle Suomeen. Kyseessä on hieno edistysaskel niistä ajoista vielä hetki sitten, jolloin musiikki ja jopa TV ja internet olivat arveluttavia asioita Turun nuorisotyön johtajille. 2010-luvulla julkishallintokin voi villisti rokata.

Kolikon kääntöpuoli on, että sama prosessi olisi kenties pitänyt läpikäydä jo kaksikymmentä vuotta sitten. Silloin bändisoittaminen ja levynjulkaisu olivat nykyhetkeä paremmin voimissaan. Keikkapaikat täyttyivät paikallisillakin artisteilla ja koko bisneksessä liikkui rahaa toisella tavalla. Alalla oli kirjaimellisesti enemmän tulevaisuuden näköaloja kuin nykyään. Samalla voi miettiä mikä painoarvo akatemioiden kaltaisilla kaupallisilla managerointipalveluilla on kaventuvien käyttötalouksien julkishallinnossa.

Toisaalta Turku Bandstandin alkuperäinen merkitys ehkäisevänä nuorisotyönä tuskin on menettänyt merkitystään tässä ajassakaan. Lienee edelleenkin parempi, että pikku pulmusemme ovat mieluummin lavalla kuin kadunkulmassa “kirves” kädessään. Laulu jääköön siis pystyyn vastaisuudessakin. (jn)

Turku Bandstandin finaali, Klubi lauantaina 29. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti