Mäkkelän tuotanto on trash folk -estetiikan sävyttämiä havaintoja ohikiitävistä hetkistä.
08.05.2015 | Keikka

Intensiivinen mutta intiimi klubi-ilta

Flavour of the Monthin kevätkausi päättyy klubihelmellä Saksasta. Martti Trillitzsch alias Mäkkelä (kyllä, luit aivan oikein, siinä on kaksi k-kirjainta) on saksansuomalainen altsupoppari, joka omien musiikillisten visioidensa lisäksi avustaa muita taiteilijoita eteenpäin urallaan Euroopassa. Suomalaisista esiintyjistä levymoguli Trillitzchin näkyvässä suojeluksessa vanhalla mantereella ovat olleet Eläkeläiset ja Jolly Jumpers.

Mäkkelän oma tuotanto on trash folk -estetiikan sävyttämiä havaintoja ohikiitävistä hetkistä. Musiikillisesti referensseinä voisivat toimia vaikkapa 1980-luvun puolivälin Nick Cave, Mike Scott ja Billy Bragg. Varsinaisilla hipsterisäädöillä ei siis mennä, mutta toisaalta Mäkkelä ei myöskään kuulosta esikuviensa mekaaniselta plagioijalta tai aikajättöiseltä nostalgikolta. Jälki on tuoretta ja terävää – ja ennen kaikkea: tiukasti vuodessa 2015 kiinni kuten tuore albumi The Last Of A Dying Breedkin.

Intensiivisen mutta intiimin illan avaa vaasalaislähtöinen Nightbird, alias Anna-Stina Jungerstam. Pelikenttänä on pelkistetty akustinen folk ja blues; vaikea laji, jonka Nightbird kuitenkin hienosti hallitsee. (jn)

Flavour Of The Month esittää: Mäkkelä (GER) & Nightbird + Flavour of the Month DJ team. Pikku-Torre perjantaina 15. toukokuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti