Leipomossa ei kaikki mene niin kuin pitäisi. Kuvassa Jennifer Stanger (vas.), Harri Ahola, Karolina Vilppo ja pöydän päällä Taru Kumpulainen. (Kuvaaja: Mansikkasalo)
21.03.2014 | Teatteri

Jauhot pöllyää pimeässäkin

Valoja ja varjoja kertoo päivästä leipomossa. Näkövammainen Floora on kutsunut ystävänsä paikalle auttamaan häntä ja neiti Wattushkaa kakun valmistamisessa. Kaikki ei ehkä mene ihan niin kuin pitäisi. Seuraa kommelluksia sekä eksymisiä.

Esitys on myös tarina yksinäisyydestä ja sokeudesta. Se tutkii näkövammaisten maailmaa sekä yksinäisyyden eri muotoja. Voiko tuntea olonsa yksinäiseksi, vaikka on ystäviä ympärillä? Onko silloin oikeutettu tähän tunteeseen? Entä miten sokea näkee värit?

Näytelmä on ohjaaja-käsikirjoittaja Riitta Lindroosin taiteellinen opinnäytetyö Turun AMK:n Taideakatemian teatterin koulutuksesta. Lavalla esiintyy joukko opiskelijoita, harrastajia, näkeviä, näkövammaisia, ja on siellä yksi koirakin. Osa kohtauksista esitetään täysin pimeässä salissa.

Allergisille tekijät haluavat antaa kertoa, että lavalla lentää jauhoja ja mukana on myös koira.

Opas pääsee esitykseen ilmaiseksi mukaan, ja mahdollisesta opaskoirasta pyydetään ilmoittamaan lippuvarauksen yhteydessä. Käsiohjelman voi kuunnella etukäteen, siitä lisätietoja voi tiedustella osoitteesta riitta.lindroos(at)students.turkuamk.fi. (tj)

Valoja ja varjoja, ensi-ilta Turun Taideakatemian Köysiteatterissa perjantaina 21. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti