18.06.2021 | Kesälehti - pääkirjoitus

Kesämuisto

Liki parikymmentä vuotta sitten kuljimme silloin noin neljävuotiaan poikani kanssa Turun jokirannassa, oli ihana kesäpäivä ja ihmiset sen mukaisia. Poika pysähtyi katselemaan vilinää silmät suurina ja huokaisi lopulta jokseenkin haltioituneena:

– Isi, vaaleatukkaiset tytöt on ihania. Ja tummatukkaiset. Ja punatukkaiset.
*
Voin vakuuttaa, että minulta hän ei ollut oppinut moista mallia, mutta itse asiaan ei toki ollut paljon lisättävää. Lapsen lausahduksessa välittyi samalla jotain olennaista iloa kesästä. Se on: jokirannan, ihmisten, sään ja koko elämän kauneus, joka muutaman viikon verran vuodessa puhkeaa kukkaan.

Silloin niistä on syytä myös nauttia täysillä, yhtään päivää ei sovi jättää käyttämättä.
*
Kesästä nauttimisen voi aloittaa esimerkiksi kiertämällä maailman poistumatta Turusta – tämän lehden sivulla 22 oleva matkaopas auttaa (”Maailma Turussa”). Tai kenties nyt olisi aika lähteä Saariston rengastielle – siihenkin tarjoamme vinkkejä. Ruissalo puolestaan on aina hyvä kohde, kuten Kimmo Kotkakin tietää. Ja kirsikkana kakussa voi tutustua turkulaiseen sometähti Joalin Loukamaahan, jolla on Instagramissa 3,5 miljoonaa seuraajaa – enemmän kuin esimerkiksi Kimi Räikkösellä.

Ei muuta kuin mukavaa kesää!

Roope Lipasti,
Turun Ajan päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti