Logomon lähes vuoden kestävässä näyttelyssä on mahdollisuus tutustua UEFA:n memorabiliakokoelmaan.


14.01.2011 | Näyttely

Kulttuuri vs. lutuuri

UEFA:n odotettu Only A Game? -jalkapallonäyttely avautuu Logomossa viikonloppuna. Vuoden kestävässä näyttelyssä on mahdollisuus tutustua Euroopan lajiliiton memorabiliakokoelmaan sekä saada maistiaisia futiksen nykyhetkisistä sosiaalisen median ja pelimaailman sovelluksista.

Turkuun futisnäyttely tietenkin soveltuu paremmin kuin hyvin. Pelkästään TPS:n työ alueella on ollut mittavaa. Suomalaisuusaatteen hengessä 1920-luvulla startannut urheilutoiminta on poikinut paitsi nipun SM-mitaleita myös merkittävän palan täkäläistä nuorisotyötä junioritoiminnan merkeissä. Interin toiminnassa puolestaan on voinut havaita selkeää monikulttuurisuushakuisuutta myöhempinä vuosikymmeninä.

Jalkapallo on siis enemmän kuin pallo, pelaajat, katsomo ja kenttä. Se on politiikkaa, elämää ja ainakin Jukka Pakkasen mielestä myös erotiikkaa. Mutta onko se UEFA:n näyttelyn tasolla fanikulttuurin suosimaa "lutuuria" terasseineen ja poliittisesti epäkorrekteine kannatuslauluineen, sen jokainen tarkastakoon paikan päällä metakysymyksen muodossa itse. (jn)

Only a Game? -näyttely. LOGOMO 16.1.-18.12.2011.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti