Piirros: Ulriikka Lipasti


28.08.2015 | Syyslehti - Matti Mäkelä

Kurssitarjotin Helvetistä

Rennosti otetun kesän jälkeen moni haluaa haastaa itsensä opiskelun tai uuden harrastuksen avulla. Tässä äärimmäisyysihmisille kursseja, joita normaalit kansan- ja työväenopistot eivät tarjoa. Ainakaan vielä.

Tarjotin A: Haasta itsesi

Kenelle: Ihmisille, jotka haluavat vaeltaa käymättömillä korpimailla ja löytää vielä takaisinkin

Esimerkkikurssi 1: Säieteorian syventävät opinnot. Ei pelkästään auta ymmärtämään maailmankaikkeutta vaan selittää itse asiassa ihan kaiken. Hankaluutena on se, että teoria tuo universumiisi vähintään seitsemän uutta tilaulottuvuutta ja siihen liittyvää matematiikkaa ymmärtää koko planeetalla vain kourallinen ihmisiä. Toisaalta kurssin jälkeen suhteellisuusteoria ja kvanttifysiikka vaikuttavat peruskoulutouhulta.

Esimerkkikurssi 2: Muinaisten kreetalaisten kielten jatkokurssi. Jo 1950-luvulla auki koodatun lineaari-B:n opiskelu on nynnyille. Kokeile kielellisen lahjakkuutesi rajoja ja lähde kanssamme tulkitsemaan varhaisemman lineaari-A:n salaisuuksia. Se, että kieltä ei ole kukaan pystynyt tulkitsemaan, vain lisää kielellisen löytöretkeilyn riemua.

Tarjotin B: Elä vaarallisesti

Kenelle: Ihmisille, joille adrenaliini on parasta huumetta

Esimerkkikurssi 1: Sukella vapaasti ja syvälle. Vapaasukelluksen aavistuksen turvallisemmat allaslajit kannattaa jättää kättelyssä aremmille ja lähteä saman tien pyrkimään kohti syvyyksiä. Ilman happea tehdyn reilu sata metriä suoraan alaspäin suuntautuneen sukelluksen jälkeen ei ainakaan ihan heti kannata ilmoittautua säieteorian syventäviin opintoihin.

Esimerkkikurssi 2: Manauksista ja rituaalileikkauksista uusi ammatti? Hanki lisätuloja huijaamalla hyväuskoisia sairaita. Vaaran tunnetta työhön tuovat hyödyttömien hoitomuotojen tuomat vahingonkorvausvaateet ja edesmenneiden asiakkaiden omaisten väkivaltaiset reaktiot.

Tarjotin C: Ota löysin rantein

Kenelle: Ihmisille, jotka haluavat kehua facebookissa uusilla opinnoillaan tai harrastuksillaan, mutta inhoavat kaikenlaista vaivannäköä

Esimerkkikurssi 1: Manauksista ja rituaalileikkauksista uusi ammatti? Kurssi sopii ahneiden sosiopaattien lisäksi myös laiskureille. Oikea lääketiede vaatii jopa terveyskeskustasolla ärsyttävän pitkiä opintoja, mutta tällä kurssilla riittää, kun painat mieleesi muutaman latinankielisen lauseen sekä opit pyörittelemään eläinten suolia näyttävästi.

Esimerkkikurssi 2: Opi käteväksi käsitetaiteilijaksi. Monien taidemuotojen hankaluutena on se, että niiden harrastajan pitäisi ihan oikeasti nähdä vaivaa kehittyäkseen. Lupaamme, että kurssimme vapauttaa sinut osaamisen ja työnteon kaltaisista epämukavuuksista.

Tarjotin D: Ole tietämätön (ja ylpeä siitä)

Kenelle: Ihmisille, joiden maailmankuvalle alkeellisinkin tieto on pelottava uhka

Esimerkkikurssi (ko. kohderyhmä ei tarvitse kuin yhden kurssin): Vihan vimmalla. Kurssi suoritetaan verkossa, jottet joutuisi tekemisiin uusien, erilaisten ihmisten kanssa. Ensivaiheessa valitset laajalta listaltamme vihasi kohteen (vaihtoehtoina muun muassa homot, juutalaiset, muslimit, kristityt, oikeistolaiset ja vasemmistolaiset). Valintasi perusteella lähetämme sinulle koko kurssin ajan typeriä ennakkoluulojasi tukevaa aivotonta ja helposti sulateltavaa soopaa, joka ei sisällä totuutta edes siteeksi. Kurssimateriaalit on kerätty muutamien keskeisten kreationistien ja Isis-saarnaajien lisäksi muun muassa sellaisilta säkenöiviltä ajattelijoilta kuin Pol Pot ja Joseph Goebbels.

Matti Mäkelä

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti