Minna Pilvinen. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


10.06.2022 | Kesälehti - Ystäväkirja

Nainen maskien takaa – Ystäväkirjassa Minna Pilvinen

Maskeeraaja Minna Pilvisen kädenjälki näkyy Turun kaupunginteatterin lavalla Hobitti-näytelmän hahmoissa. Pelottavien örkkinaamioiden tekijä on myös irtokarkkien suurkuluttaja, joka harrastaa työmatkapyöräilyä.

Nimi: Minna Pilvinen.
Ikä: 51 vuotta.
Ammatti: Maskeeraaja, kampaaja ja ammatillinen opettaja.

Mistä minut tunnetaan

Olen kotoisin Uudestakaupungista. Turkulainen olen ollut vuodesta 1999 alkaen. Ensimmäinen suuri maskeeraustyöni oli Levottomat-elokuvan maskeerausassistenttina vuonna 1999. Tämän jälkeen päädyin Turun kaupunginteatteriin. Tämän työn ohessa olen toiminut maskeeraajana myös elokuvissa, Turku TV:ssä, oopperoissa ja Linnateatterissa.

Ensimmäinen muistoni Turussa

Nuoruudessa täällä tuli käytyä useampaan kertaan linja-autolla Uudestakaupungista. Silloin elettiin vielä markka-aikaa. Tulimme aina kaverin kanssa shoppailemaan, mukanamme toimintatonni.

Tärkein katuni Turussa

Linnankatu, jonka varrella sijaitsee Turun linna. Lisäksi teen töitä Linnateatterille, joka urani alkuaikoina sijaitsi kyseisellä kadulla. Minulla on paikasta hyviä muistoja. Saman kadun varrella sijaitsee myös kampaamoni Studio I’mPro.

Suosikkiherkkuni Turussa

Irtokarkkihyllyt paikasta riippumatta. Olen karkkien suurkuluttaja ja yksi outouteni on, että rivitän ne aina järjestykseen ennen syömistä. Lisäksi suuntaan mielelläni Hüggeen tai Maneeratiin syömään.

Kaunein luontokohde Turussa

Koroisten ristin alue. Se on rauhoittava ja meditatiivinen paikka. Poljen sen ohi joka aamu työmatkalla.

Näkyvin työni Turussa

Tämän hetkinen maskeerauksen suunnittelu Hobitti ja Taru Sormusten Herrasta -esityksiin. Suomen mittakaavassa tuotannot ovat olleet isoja, ja olen tehnyt esityksiin muun muassa örkki- ja hämähäkkinaamioita, irtokorvia, peruukkeja, viiksiä, partoja sekä meikkauksia.

Turkuun saapuville vieraille esittelen

Kirkkopuiston terassit, joissa voi käydä vaikka lasillisella. Yöaikaan voisimme suunnata Mantun grillille makkaraperunoille.

Haastattelu: Ina Virtanen
Kuvat: Timo Jakonen

Ystäväkirja on Turun Ajan haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti