Helge Kontio Populär -yhtyeessä soittavat Helge Kontion (kuvassa) taustalla Mikko Erjossaari, Juha Nousiainen, Raine Hynninen, Markku Laakso ja Petteri Eeva.


24.09.2010 | Keikka

Nykyhetkiä etsimässä

Death metal Sorsakoski? Grindcore Olavi Virta? Helge Kontio Populärin kulttuurinen tausta on vähintäänkin mielenkiintoinen. Maestro Kontio tunnettiin aiemmassa elämässään Xysman solistina eikä pahimmassa äärimetallin pauhussa varmasti kukaan odottanut kuulevansa häneltä Virran Eeva-coveria.

Laajemmassa perspektiivissä Populärin paketti kuulunee osaksi uutta 2010-luvun urbaaninostalgiaa. Vanha iskelmä on nyt in, eikä toiminnalla välttämättä enää ole edes kasarimaista ironian viittaa harteillaan. Myöhäismoderni aika etsii tunteenpaloa ja merkityksiä, ei semioottista kikkailua merkityksillä.

Suomeksi sanottuna kulttuurihistoria ennen viime tuotantokaudelle kuuluvaa postmodernismia on nyt in. Lisähavaintoja nykyhetkestä Populärin tai vaikkapa Aninkaisten rytmin parissa. (jn)

Helge Kontio Populär, The Latebirds, Yournalist, Auntie Mary. LIVE: FM2000, Solstafir (ISL). Klubi 7 vuotta, torstaina 30. syyskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti