Jaakko Laitinen & Väärä raha yhdistelee musiikissaan vaikutteita vanhasta suomalaisesta iskelmästä ja itämaisista tyyleistä. (Kuvaaja: Aleksi Karppinen)


10.01.2014 | Keikka

Oppa! Eli kun Rovaniemi kohtasi maailmankulttuurin

Jaakko Laitinen & Väärä raha on mielenkiintoinen ilmiö. Se yhdistelee musiikissaan vaikutteita vanhasta suomalaisesta iskelmästä ja itämaisista tyyleistä tavalla, joka on ainutlaatuista Suomessa.

Kaukana eivät ole 2000-lukulaiset Balkan-musiikin klubit Euroopassa ja USA:ssa, joissa itäeurooppalaiset siirtolaiset pitävät hauskaa lähtömaansa musiikeilla, niitä kuitenkin uusien olosuhteiden ja uusien kanssaeläjien kanssa luovasti yhteen kietoen.

Globalisaatiosopassa  yhdistyy jotain uutta ja jotain vanhaa. Ja syntyy jotain kokonaan uudenlaista musiikkia. Laitisen versiossa Balkan-soundit saavat lisämaustetta Henry Theelin ja Hortto Kaalon suunnalta ja lapikas iskeytyy väkisinkin lattiaan. Lopputulos on tuoreella tavalla ajankohtaista.

”Oppa!”, kuten alan klubeilla Budapestissa tässä kohdin huudetaan. Turku ja Varsinais-Suomi seuraavat kuuliaisesti perästä. (jn)

Club Continental: Jaakko Laitinen & Väärä raha, Dynamo perjantaina 10. tammikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti