Pahan maan nuoria näyttelijöitä - Jasper Pääkkönen (vas.), Pamela Tola ja Mikko Leppilampi.


14.01.2005 | Elokuva

Paha maa

Perjantaina ensi-iltansa saavalta Aku Louhimies – Markus Selin elokuvalta ei ole välttynyt kukaan. Sen verran hyvin meitä on pidetty informoituna elokuvan lopulliseen leikkausversioon liittyneistä dramaattisista käänteistä. Vaan nyt on riidat sovittu ja teos valmiina.

Pahaa maata luonnehditaan kiivaaksi, nopearytmiseksi ja realistiseksi kuvaukseksi tämän päivän Suomesta. Episodimainen rakenne perustuu käänteiseen laita hyvä kiertämään -ajatukseen, sillä tässä tarinassa kierrätetään pahaa. Nuori, viinan ja huumeiden maailmassa elävä Niko (Jasper Pääkkönen) väärentää 500 sadan euron setelin, joka kulkeutuu Mikko Koukin esittämälle sekatyömiehelle Istolle. Isto kostaa varastamalla autoliikkeestä hienon maastoauton. Autoliikkeen pitäjä (Samuli Edelmann) puolestaan kierrättää vahinkoa pölynimurikauppiaalle (Sulevi Peltonen). Ja niin edelleen. Osansa toisten pahasta olosta saavat niin lapset kuin aikuisetkin. Muissa päärooleissa nähdään mm. Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Petteri Summanen ja Matleena Kuusniemi. Elokuvan ovat yhdessä Aku Louhimiehen kanssa käsikirjoittaneet Paavo Westerberg ja Jari Rantala.

Elokuva on valittu helmikuun alussa pidettävien Göteborgin elokuvafestivaalien kilpailusarjaan, jossa se kilpailee voitosta seitsemän muun uuden pohjoismaisen elokuvan kanssa. (ae)

Paha maa, ensi-ilta perjantaina 14. tammikuuta – Julia 1 ja Kinopalatsi 1.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti