Ohjaaja Todd Solondzin (1,70 m) mielestä jokainen meistä on kuin palindromi, sitä samaa alusta loppuun ja lopusta alkuun.


10.03.2006 | Elokuva

Palindromes – Nyrjähtänyt rakkaustarina

Aikamme tavassa jäsentää tietoa on jotain perin kiehtovaa ja tärähtänyttä. Esimerkiksi The Internet Movie Database tarjoaa ohjaaja Todd Solondzista (Tervetuloa nukkekotiin, Happiness, Storytelling) ensimmäiseksi tiedon siitä, että hän on metrin ja 70 senttiä pitkä.

Mikä onni, että ketään kumartelematon Solondz ei ole jäänyt kiinni pinnallisuuksiin ja epäolennaisuuksiin, vaan on tehnyt omaleimaisia ja epäsovinnaisia aiheita käsitteleviä elokuviaan kaikesta tästä huolimatta. Jo kiitetty Happiness sai ensimmäisen levittäjäyhtiökandidaatin pyörtämään päätöksensä, tässä uusimmassaan Solondzilla on kiinni koko omaisuutensa.

Palindromes kertoo 12-vuotiaasta Aviva Victorista, joka haluaa tulla äidiksi. Omalta vauvalta kun saisi aitoa rakkautta, jota vanhemmilta ei tunnu löytyvän. Aviva hankkiutuu raskaaksi, mutta äiti pakottaa aborttiin. Aviva karkaa ja lähtee kiertämään maailmaa päätyen tärähtäneeseen kristittyyn yhteisöön.

Hämmennystä tilannekoomisessa elokuvassa herättänee mm. se, että päähenkilöä esittää kahdeksan mahdollisimman erinäköistä näyttelijää. (ae)

Palindromes, ensi-ilta perjantaina 10. maaliskuuta – Kino Thalia.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti