Venäjä-festivaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua maan ihmisoikeustilanteeseen.


18.10.2013 | Festivaali

Sisko avaa suunsa

Ystävyyskaupunkiajatuksen hieman hymistelevä idea on ”vaalia erilaisten ihmisten ja kulttuurien kohtaamista”. Termin ulkomaankieliset vastineet kääntävät sen kiinnostavan gendertietoisesti joko sisar- tai veljeskaupungiksi. Venäjältä katsottuna Pietari, yksi Turun kolmestatoista ystävyyskaupungista, on Turun veli.

Uuden ikkunan ystävyyskaupunkiasiaan avaa mm. Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Amnestyn ja Vinokino-festivaalin järjestämä, avoin viisipäiväinen Venäjä-festivaali, joka tarjoaa paitsi mahdollisuuden tutustua Pietariin, myös laajemmin koko Venäjän ihmisoikeustilanteeseen.

Tavoitteena on herättää keskustelua Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhteesta uuden repressiivisen lainsäädännön varjossa. Tarkoituksena on myös virittää käytännön tukitoimia Venäjän ihmisoikeuksien parantamiseksi keräämällä lahjoituksia ja lähettämällä tukiviestejä. (ae)

Voi Venäjä! Viikko Venäjän ihmisoikeuksien puolesta 23.-27. lokakuuta, useita tapahtumapaikkoja Turussa. Katso Mobilen kalenteri sekä venajaviikko.wordpress.com.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti