Osku Valtonen (vas.) ja Juhani Koskinen asuvat samalla kadulla Portsassa. (Kuvaaja: Pyry Pietiläinen / Yle kuvapalvelu)


16.02.2018 | Kevätlehti - Ellinoora Sandell

Sohvaperunoiden suosikit

Missä Sohvaperunat-ohjelmasta tuttu turkulaiskaksikko viihtyy, kun ei arvioi televisiotarjontaa? Osku Valtonen ja Juhani Koskinen listasivat Turun parhaat paikat.

Martti

Osku: Tutustuimme toisiimme kuusi vuotta sitten, kun olimme kumpikin työharjoittelussa kaupunkilehti Turkulaisessa. Asuimme aiemmin lähekkäin Martissa, joka on Portsan jälkeen suosikkikaupunginosani.

Juhani: Minulle Martti on ollut eräänlainen syrjähyppy, koska olen profiloitunut asumaan aina kaupungin länsipuolella.

Urheiluhallit

Osku: Kävin ensimmäistä kertaa TPS:n pelissä Turkuhallissa vuonna 1991. Se oli rakkautta jääkiekkoon ensisilmäyksellä. Hallista on tullut tärkeä paikka. Olen myös ollut töissä HC TPS:ssä. Sitä ennen työskentelimme yhdessä Juhanin kanssa TUTO Hockeyn viestinnässä.

Juhani: Itse olen käynyt nappulasta asti Veritas Stadionilla, enkä ikinä unohda hetkeä, kun Inter voitti Suomen mestaruuden kymmenen vuotta sitten.

Osku: Harmi, kun turkulaiset jääkiekkoseurat eivät ole samalla sarjatasolla, mutta onneksi jalkapallossa saadaan paikalliskamppailuja. Ne ovat pelien suola.

Jokiranta

Juhani: Perustimme oman viestintäyrityksen vuonna 2016 ja viime keväänä muutimme Kupittaalta jokirantaan. Myös ravintolalaiva Donnan kannella on mukava paistatella kesäisin.

Osku: Jokirannan tapahtumat ja markkinat elävöittävät aluetta mukavasti. Olen myös viettänyt ensimmäiset kahdenkeskiset hetket poikani kanssa, kun työnsin rattaita pitkin jokivartta.

Ruisrock

Juhani: Olen käynyt 16 kertaa Ruisrockissa. Festivaali on edelleen kesän kohokohta. Ikimuistoisinta oli nähdä Tehosekoitin viimeistä kertaa Rantalavalla. Nousee kyyneleet silmiin, kun vain muistelee.

Osku: Minulle on jäänyt erityisesti mieleen ruotsalaisen Millencolinin vuoden 2008 keikka. En tiennyt bändiä etukäteen, mutta keikan jälkeen olin aivan haltioitunut ja hiestä märkä.

Baarit

Juhani: Vietän Bar4:ssa enemmän aikaa kuin kotona. Siellä on aina tuttuja tiskin kummallakin puolella. Perustimme kahdeksan vuotta sitten oman jalkapalloseuran, jonka pääsponsori Bar4 on ollut alusta asti.

Osku: Kävin opiskeluaikoina soittamassa levyjä Bar Edisonissa. Silloisen kantapaikan työntekijöistä tuli hyviä ystäviä.

Juhani: Meidät tunnistetaan Sohvaperunoista melko usein, mutta ihmiset lähestyvät enemmän muualla kuin Turussa. Turkulaiset uskaltautuvat useimmiten juttelemaan baareissa.

Osku: Vastaanotto on ollut aina positiivista!

Kaskis

Juhani: Kaskis on hyvän ystäväni, Erik Mansikan, ravintola. Ensimmäisen Kaskis-ruokailun jälkeen mikään muu ei ole maistunut yhtä hyvältä.

Osku: On vakuuttavaa katsoa, miten nuori paikallinen uskaltaa, eikä välitä ajatuksesta, jonka mukaan Suomen parhaan ravintolan pitäisi löytyä Helsingistä.

Portsa

Juhani: Olen ostanut Portsasta asunnon, jota remontoidaan parhaillaan. Samalla kadulla, parin sadan metrin päässä Osku remontoi taloaan itse.

Osku: Aluksi ajattelin, etten ikinä muuta Portsaan, mutta se on mageeta seutua. Portsan yhteisöllisyys on ainutlaatuista.

Juhani: Tykkään mukulakivistä ja vanhoista puutaloista. Ja se tuoksu, kun takkoja poltellaan.

Teksti: Ellinoora Sandell

Sohvaperunat perjantaisin klo 21 Yle TV2 -kanavalla.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti