Jo Stance -yhtye solistinaan Johanna Försti esiintyy Viking Cracen Flame Jazz -risteilyllä.


31.01.2014 | Keikka

Stig, Ombord.

Ruotsinlaivat eivät ole entisellään. Isoäidin a la carten ja itäblokkilaisen halpatuontiviihteen sijaan nykyiset lautat alkavat vakavasti muistuttaa ihmiseloon soveltuvia ympäristöjä. Viking Grace on uusista tulokkaista hyvä esimerkki. Postmodernit ravintolamiljööt ja satsaus 2000-luvun pohjoismaiseen designiin ovat rohkaisevia vetoja konseptilta, joka jo tuntui unohtuvan jonnekin kylmän sodan ja kukkatarrojen väliselle ajanjaksolle.

Myös yökerhoissa käy uusi sutina. Ruotsinlaiva on hip ja cool viimeistään siinä vaiheessa, kun tuoreimman klubijazzin edustajat kapuavat lavalle. Turku 2011-kuvioista henkiinjäänyt Flame Jazz Cruise on Gracen osalta pääsyyllinen tapahtumasarjaan. Neljännessä tapahtumassa skuupin alla ovat alan huippunimet Timo Lassysta Jo Stanceen. Ei huono, sillä vielä hetki sitten sama sessio olisi aloitettu Pertti Keihään ja Korsuorkesterin kera.

Laivamatkailun muutos voi tarjota myös toisenlaisen tarkkailukohteen meille sunnuntaisosiologeille. Kohtaavatko uusi pääkaupunkilainen hipsterismi ja maakuntien perinteisempi "Seuraavaksi viihdyttää Mikko Alatalo" -rintama baaritiskillä veljinä vai vihollisina? Astu laivaan ja näe mitä tapahtuu todella. (jn)

Flame Jazz Cruise IV, M/S Viking Grace launtaina 1. helmikuuta. Laiva lähtee Turun terminaalista klo 20:55.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti