Alexander Lycke ja Dick Holmström ÅST:n rockoopperassa Jesus Christ Superstar. (Foto: Pette Rissanen)
07.02.2014 | Teatteri

Tähti loistaa edelleen

1970-luvun suuret musikaalit ohentuvat teemoiltaan ja sanomaltaan nopeammin kuin moni ehtii mustaa kissaa sanoa. Nyt ei vaikkapa Jeesuksen suuhun laitetut slangisanat tai ajatus Maria Magdalenan ja Jeesuksen seukkailusta kohauta enää ketään. Tim Ricen kirjoittamaa ja Andrew Lloyd Webberin säveltämää rockoopperaa Jesus Christ Superstar onkin lähestyttävä muista näkökulmista, tekstiä elvytettävä tästä ajasta käsin.

ÅST esittää teoksen Suomessa nyt ensimmäistä kertaa ruotsiksi, The Ark -yhtyeestä tunnetun Ola Salon huomiota herättäneenä käännöksenä. Juha Hemánuksen ohjauksessa tarina nähdään kiinnostavasti kahtena päällekkäisenä kolmiodraamana.

Yhteys 1970-luvulle pysyy sekin tuoreena, kun muistetaan, että aikoinaan ennen kuin ABBAa oli edes keksitty, lauloi Ruotsissa Maria Magdalenan roolia pop-tähti nimeltä Agnetha Fältskog. Nyt tuossa roolissa nähdään Anna Maria Hallgarn (SWE), Jeesuksena Alexander Lycken ja Judaksena Christopher Killik (UK).

Esitys tekstitetään sekä ruotsiksi että suomeksi. (ae)

Andrew Lloyd Webber ja Tim Rice: Jesus Christ Superstar. Ensi-ilta Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä torstaina 13 . helmikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti