Jaakko Kuusisto johtaa TFO:n crossover-konsertin. (Kuvaaja: Jonas Lundqvist)
17.10.2014 | Konsertti

Taiteilijaelämää: Stravinsky, Pyysalo ja Beethoven

Julkishallinnon kulttuurilaitosten eläessä jatkuvan yt-vaaran alla Turun filharmonikkoja ei ainakaan voi syyttää paikalleen jämähtämisestä. Konserttiantiin on haettu uutta suuntaa ja tuoreita näkökulmia tietokonepeleistä saakka. Ei ole haluttu jäädä uneksimaan wieniläisklassisiin tunnelmiin tai kadota liiaksi myöskään modernistisen taidemusiikin syövereihin, ainakaan itsetarkoituksellisesti.

Loppusyksyn täkynä toimii TFO:n crossover-konsertti, jossa Beethovenin ja Stravinskyn musiikit lyövät kättä Severi Pyysalon orkesterille kirjoittamalle konserton kanssa. Beethoven kirjoitti toisen sinfoniansa vakavoituneiden kuulo-ongelmiensa aikana. Stravinskyn Pulcinella-sarja sävellettiin alunperin balettimusiikiksi. Pyysalo kuvailee teoksessaan matkaa.

Omanlaisensa matka on luvassa myös teosten yhteisesityksessä. 90-lukulaisessa tavassa hakea poikkitaiteellisia elämyksiä aikakausia ja tyylejä yhdistelemällä on oikeissa käsissä edelleen ilmaisuvoimaa. TFO:lle ylimääräinen sulka viuhkaan tästä hyvästä. (ae)

Crossover Stravinsky Pyysalo Beethoven, Turun Konserttitalo torstaina 30. lokakuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti