Club For Five ja UMO esiintyvät erilaisessa tangokonsertissa.
03.04.2015 | Konsertti

Tanko on rautaa

Leo Jokelan muinaisesta elokuvasloganista ollaan tultu kauas kun UMO:n ja Club For Fiven yhteenliittymä ottaa käsittelyynsä Toivo Kärjen ja Unto Monosen vanhat tangoklassikot. Sodanjälkeisen Suomen ahdistunut ja kaukokaipuinen mielenmaisema korvautuu yhteenliittymän käsissä julkisrahoitteisella jazzilla ja Lions Clubin hyväksymällä a cappella -laululla. Argentiinan slummeista ollaan yhtä kaukana kuin Unto Monosen rintamamiestalosta Somerolla, mutta kerran näinkin.

Erilaisen tangokonsertin sovituksista vastaavat Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen. Saksalaisen marssipoljennon ei siis voi ennakoida ottavan kuulijoita otteeseensa. Muistattehan, originaali suomitango on rytmisesti taipuisaa kuin kolmen metrin heinäseiväs. Mutta tuskin tällä kertaa kuitenkaan.

UMO juhlii parhaillaan 40-vuotista olemassaoloaan. Juhlan kunniaksi orkesteri piipahtaa Turussa kevään aikana kahdesti. Tangon taian lisäksi luvassa on ekskursioita kotimaisiin kantaesityksiin ja kansainvälisiin jazztunnelmiin. Myös Club For Five on juhlatuulella, yhtye on parhaassa murrosiässään viisitoistavuotiaana vuonna 2015. (jn)

Club For Five & UMO: Mononen & Kärki – erilainen tangokonsertti. Logomo keskiviikkona 15 huhtikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti