25.05.2007 | Kesälehti - Marjatan palsta

Te kysytte, Marjatta vastaa

Olen huolissani miten käy ilmauksen Tanssii jonkun kanssa nyt kun esim. Tanssi tähtien kanssa ohjelma on jäänyt ansaitulle tauolle. Mistä muuten ilmaisu on saanut alkunsa?
-Hiihtää suksien kanssa
Marjatta vastaa: Teidän ei syystä kannata olla huolissanne, vainuni sanoo päinvastoin että sitä tullaan varioimaan aina vaan innovatiivisemmin. Uskon vakaasti ilmaisua käytettänevän vielä pitkään ja jos se yhtään lohduttaa Teitä, lupaan itse käyttää sitä mitä moninaisimmissa yhteyksissä, tehkää te niin myös ja haastakaa ystävännekin mukaan kampanjaan. Mitä puolestaan tulee ilmaisun alkuperään, se on askarruttanut tutkijoita jo vuosia, eikä asiaa ole onnistuttu selvittämään.

Onko totta että hevin juuret ovat Suomessa?
-Bloody Roots
Marjatta vastaa: Kyllä. Useimmilla metallinimillä on yhteys Suomeen. Esim. Iron Maidenin Bruce Dickinson teki gradunsa kirjallisuustieteen laitokselle suomalaisista esisymbolisteista, Metallican kitaristi Kirk Hammetin isotäti oli kotoisin Kirkkonummelta ja Megadethin Dave Mustane taas on suomalaista Mustosen sukua (erimielisyydet ryhmien välillä juontavat juurensa näiden esiäiteinä toimineiden vanhapiikatätien kiistoihin). Myös Sepulturan poikien tiedetään pienenä kuunnelleen vain Terveitä käsiä.

Liikkuessani erään mieshenkilön seurassa esim. museoissa tuntuu kuin hän ei tiedostaisi ollenkaan lähellä olevia muita ihmisiä. Hän saattaa epähuomiossa astahtaa taaksepäin toisen päälle kuin ei olisi lainkaan tietoinen siellä seisovasta. Olen kertonut asiasta ystävättärelleni ja hänellä on paljon samanlaisia kokemuksia erilaisista muista mieshenkilöistä. Mistä tässä ilmiössä on kysymys? Onko sille mitään tehtävissä?
-Ars longa vita brevis
Marjatta vastaa: Kyse on sukupuolieroista. Ilmeisesti skarppausaste, vaanivan metsästäjän ote ja kaikenaistivan selviytyjän henki on ko. miehessä alkanut hiipua. Asiaa voi toki yrittää harjoitella erilaisilla leikinomaisilla harjoitteilla (kts. esim. Anders Hallgren: Koiraongelmia ja ongelmakoiria, Tammi, painos lopussa) mutta valitettavan harvat koulutettavat kuitenkaan osaavat myöhemmin yhdistää mukavana pitämäänsä leikkiä itse tilanteeseen ja toimivat edelleen kuin aikaisemminkin.

Marjatta on Mobilen monivuotinen avustaja ja labradorinnoutaja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti