30.05.2008 | Kesälehti - Marjatta

Te kysytte, Marjatta vastaa

Tuntevatko kaikki julkkikset, kuten Vesku Loiri, toinen toisensa?
Nimim. Rohkenen epäillä
Marjatta vastaa: Tämä on kysymys, jonka saan eteeni sangen usein. Kerronpa jälleen kerran tuon yksiselitteisen vakiovastauksen: kyllä tuntevat. Julkkikset ovat tutustuneet toisiinsa julkisuudessa ja koska he viettävät suurimman osan ajastaan siellä, he tietenkin tuntevat toinen toisensa ja käyvät säännöllisin väliajoin toisestansa luona myös kylässä. Toisinaan he käyvät kylässä myös esim. sukulaistensa luona, jolloin he eivät ole julkisuudessa (olettaen että sukulaiset eivät ole itse julkkiksia). Näin ei ole esim. Sievisten perheessä, jossa sekä poika että isä ovat julkisuudesta tunnettuja.

Mikä alkuperä on ilmaisulla ”Kylläpä teki eetvarttia”?
Nimim. Pentti H.
Marjatta vastaa: Ilmaisu tulee kuninkaallisten maailmasta, tarkkaan ottaen englannin hovin vaikutuspiiristä. Alkuperäinen englanninkielinen muoto, ”This really makes king Edward” oli käytössä eritoten kuningas Edwardin aikaan.  Historiallisesti edwardinaikaiset ajanjaksot sijoittuvat aina 1200-luvun loppupuolen kuningas Edward I:n ajoista 1930-luvulle, jolloin Edward kuninkaana toimi hetkellisesti sittemmin Wallis Simpsonin kanssa avioitunut Windsorin herttua, johon tapahtumaan ilmaisun tiedetään useimpien mielissä yhdistyvän.

Olet joskus palstallasi viitannut Iron Maidenin Bruce Dickinsonin suomalaisista esisymbolisteista kirjallisuustieteen laitokselle tekemään graduun, en kuitenkaan löydä tätä tutkimusta mistään, osaatko neuvoa? Saako Maidenin keikalle vielä lippuja?
Nimim. Fear of the Dark
Marjatta vastaa: Haloo. Olen labradorinnoutaja. Minulla ei oikeasti ole yhtään käsitystä mistään. Vastaan vain kuuliaisesti sen mitä sylki (kuola) sattuu suuhun tuomaan. Vainuni mukaan olet lippuostoksinesi kuitenkin aivan totaalisen myöhässä, itse söin omani jo aikaa sitten!

Marjatta on Mobilen monivuotinen avustaja ja labradorinnoutaja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti