04.09.2009 | Syyslehti - Roope Lipasti

Tee parannus!

Mikäli syksyä ei olisi, protestantit Martti Luther etunenässä olisivat keksineet sen. Syksy on nimittäin rangaistus kesän riennoista, liiallisesta löhöilystä, oluen lipittämisestä, yökukkumisesta, ylensyönnistä, tipujen tiirailusta ja kaikesta muusta inhasta, mitä ihmiset kesällä keksivätkin tehdä.

Syksyllä ihminen laittaa itsensä ruotuun. Paluu töihin tietenkin auttaa, mutta ei riitä. On aloitettava liikuntaharrastus, mistä syystä kahtena ensimmäisenä syyskuun viikkona normaalit liikuntaharrastajat eivät mahdu mukaan, kun äskettäin valaistuneet vievät kaikki suorituspaikat.

Alkoholin käyttöä vähennetään, paatuneimmat pitävät tipattoman tammikuun ohella myös siiderittömän syyskuun. Laihduttaminen valtaa alaa ja kansalaisopiston kurssit täyttyvät. Ilma on kesän raskauden jälkeen raikas ja kuulas, mikä saa rohkeimmat suuntaamaan metsään kävelemään tai sieneen. Osa löytää sieltä takaisin ja tuulipuvut vain kahisevat, kun kansakunta reipastuu ja raitistuu.

Onneksi syyskuu loppuu lopulta ja parannusinto myös. Lokakuun sateissa elämä normalisoituu. Sitä odotellessa voimaa voi ammentaa Mobilen syyslehdestä, joka pureutuu tällä kertaa mm. Turun koulumaailmaan, ruskaan sekä kammottavaan kiroukseen.

Roope Lipasti
Mobilen syyslehden päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti