Pikkukaupungin lakimies (Robert Redford) joutuu kohtaamaan menneisyytensä.


26.04.2013 | Elokuva

The Company You Keep – Ikuiset liittolaiset

Jim Grant (Robert Redford) on pärjäillyt mukavasti pikkukaupungin lakimiehenä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa vanhan ystävänsä.

Ystävä kertoo Sharon Solarz -nimisen naisen (Susan Sarandon) pidätyksestä ja pyytää Jimiltä apua. Jim ei tahdo sekaantua asiaan millään tavalla.

Sharon on kuulunut aikanaan militanttiin radikaaliryhmään Weather Underground. Ryhmä ryösti pankin 70-luvun lopulla, jolloin vartijana toiminut poliisi sai surmansa. Sharon saa syytteen murhasta.

Samaan aikaan nuori toimittaja Ben Schulberg (Shia LaBeouf) tutkii tahollaan samaa tapausta. Alkaa vaikuttaa siltä, että Jim Grant on ollut myös osallisena ryöstöön ja murhaan.

Näyttelijä- ja ohjaajaveteraani Robert Redfordin (syntynyt 1936) oma ohjaus on osittain takaa-ajotrilleri eri teille ajautuneista vanhenevista aktivisteista, osittain tutkiva journalisti selvittää -jännäri.

Muissa rooleissa nähdään mm. Julie Christie, Brendan Gleeson, Sam Elliott, Nick Nolte ja Stanley Tucci.

The Weather Underground (aka Weathermen) oli Yhdysvalloissa 1960- ja 70-luvuilla toiminut radikaalivallankumouksellinen ryhmä. Ryhmästä tehtiin vuonna 2002 saman niminen dokumenttielokuva, joka oli myös Oscar-ehdokkaana. (tj)

The Company You Keep – Ikuiset liittolaiset, Turun ensi-ilta perjantaina 26. huhtikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti