Ressu Redford. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


10.12.2021 | Talvilehti - Ystäväkirja

Turku on Ressu Redfordille ykkönen

Turkulaisen muusikko Ressu Redfordin aika kuluu keikkailun ohessa padel-häkeissä palloa lätkien sekä Aurajoen rannan tarjonnasta nauttien. Vaikka suurkaupungit Lontoosta Miamiin ovat tulleet tutuiksi, on oma kotikaupunki silti paras paikka maailmassa.

Nimi: Ressu Redford
Ikä: 60 vuotta
Ammatti: Muusikko

*

Suhteeni Turkuun

Turku on kotikaupunkini. Synnyin Heidekenillä ja viisi ensimmäistä vuotta asuin Portsassa. Sieltä muutimme Maskuun, jossa asuin melkein parikymppiseksi asti. Sitten muutin takaisin Turkuun, jossa olen asunut siitä lähtien. Täällä ovat sosiaaliset verkostoni ja ystävät. Vaikka Lontoo ja Miami ovat tulleet nähdyiksi, on Turku silti ykkönen. Täältä pääsee myös nopeasti Stadiin töihin. Turku on pieni, mutta samalla iso, ja kaikki on täällä nopeasti saatavilla.

Tärkein katuni

Junnuna se oli Yliopistonkatu, koska siellä pystyi silloin ajamaan autolla. Toisaalta vähän vanhempana Kauppiaskatu ja Wiklundin edusta muodostui tärkeäksi, sillä siinä edessä hengailtiin prätkän kanssa. Myös jokivarsi on muuttunut edukseen ja tehnyt Turusta merkittävän. Ilman sitä ja sen varrella olevia ravintoloita, puuttuisi Turusta iso osa sen persoonaa. Joen varrelta löytyy myös Rettigin talo, jonka kaupunki on hiljattain hankkinut taiteilijoille. Uskon sen tuovan elämää koko kortteliin ja tuovan tänne pienimuotoisen Sohon. Toivoisin jonain päivänä vielä näkeväni oman studioni siellä.

Minut löytää usein

Kun lähden kotoa, voi minut löytää jokivarressa sijaitsevasta ravintola Olkusta, jonka osakas olen. Tämän lisäksi padel-häkit ovat minulle tuttuja. Pelaan kolme kertaa viikossa ja olen hurahtanut koko hommaan. Laji on helppo aloittaa, mutta sitä on vaikea masteroida.

Turkuun saapuville vieraille esittelen

Vien vieraani johonkin meidän huippuravintoloista. Turussa ruokakulttuuri on nostanut päätään kunnolla ja yksittäiset ravintolat ovat saaneet keittiöihinsä tähtikokkeja. Ravintola Tenlén Ruissalon telakalla on loistava viiniravintola. Lisäksi Tintå ja Kaskis sekä Kakolanruusu ovat suosikkejani.

Suosikkiherkkuni Turussa

Tuplaespresso Cafe Paavossa kesäaamuisin oman aamuparlamentin kanssa. Paikka on ollut siinä vuosikymmeniä, ja siellä on kiva henkilökunta.

Suosikkiturkulainen

Robin on erinomainen esimerkki positiivisesta turkulaisesta.

Kaunein luontokohde Turussa

Katariinanlaakso, jossa käyn välillä lenkkeilemässä. Siellä pyörii myös paljon oravia, jotka ovat minulle tuttuja. Kotinurkissani nimittäin pyörii utelias Jaska-orava, jonka olen itse nimennyt. Katariinanlaaksoon voisin viedä myös vieraani tulevaisuudessa piknikille.

Haastattelu: Ina Virtanen
Kuvat: Timo Jakonen

Ystäväkirja on Turun Ajan haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti