Tsembla on turkulaisen elektroavantgarden uusi lippulaiva.


08.04.2011 | Klubi

Turkulaistunut elektroavantgardisti

Mika Vainion ja Ilpo Väisäsen pioneerityö turkulaisen elektroavantgarden parissa näyttäisi saaneen seuraajan. Pan Sonicin lennettyä Eurooppaan ja myöhemmin projektien hautuumaalle on skenen uusi lippulaiva nimeltään Tsembla.

Projektin takaa löytyy turkulaistunut ruotsinsuomalainen Marja Johansson, jonka inspiroivaa äänimaisemaa on artistin itsensä toimesta kuvailtu psykedeeliseksi instrumentaalipopiksi. Musiikki koostuu muokatuista sampleista, elektronisista uruista, puhaltimista ja perkussioista. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto Fauna julkaistiin Ikuisuus-levy-yhtiöllä. Myös alan raamattu, Wire-lehti, on jo noteerannut Tsemblan luovan energian korkealle.

Viikonloppuna Johansson on hyvässä seurassa osana Kaleido-tapahtumaa. Kiila, Alasdair Roberts, Nuslux ja kvartettimuodossa myllyttävä Jooklo takaavat sen, että musiikillinen mielikuvituksettomuus ei häiritse. Elektroavantgardesta tarjonta leviää aina free jazziin ja indiefolkkiin saakka. (jn)

Kaleido-festival. Alasdair Roberts & Friends (SCO), Kiila (FIN), Jooklo Quartet (ITA/FIN), Tsembla (FIN), Nuslux (FIN) + DJs. Dynamo sunnuntaina 10. huhtikuuta. Huom! ovet auki 19:00!

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti