Jukka-Poika Kakskertautui. (Kuvaaja: Timo Jakonen)
30.11.2018 | Talvilehti - Kaupungin kosketus

Turun saaristo löi Jukka Pojan ällikällä

Reggae-artisti viihtyy uudessa kotikaupungissaan.

1. Kakskerta

Olemme asuneet Teija-vaimoni kanssa Kakskerrassa kaksi vuotta. Kun etsimme yhteistä kotia, Naantalista kotoisin oleva Teija ehdotti Turkua. Minulle ei ollut niin piirun tarkkaa, kunhan sai tilaa ympärilleen.

Tuntuu, etteivät monet turkulaiset ole edes käyneet Kakskerrassa tai alue on jäänyt heille hämäräksi. Itsellenikin Kakskerta oli aiemmin lähinnä hauskan niminen tiekyltti. Kakskerrassa eletään kuin saaristossa. Meidän omakotitalotontilta näkyy sekä järvi että meri. Käyn paljon lenkillä, ja liikenne on täällä rauhallista.

2. Martti

Martti on meille tärkeä kaupunginosa. Teija nimittäin asui Martissa, kun aloimme seurustella.

Viime keväänä menimme naimisiin Martinkirkossa. Häitä juhlittiin Manillan tehdaskiinteistössä, joka on myös tärkeä paikka.

3. Kupittaanpuisto

Olen ollut monella keikalla Kupittaanpuistossa. Elektronisen musiikin tapahtuma Koneistossa esiinnyin ensimmäisiä kertoja Turussa. Sen jälkeen olen keikkaillut Seikkisrockissa, Musapiknikillä ja Aurafestissa. Musapiknik on näistä mieleenpainuvin: kaikki oli keikalla kohdillaan, hyvä sää ja paljon ihmisiä.

Olen myös viettänyt Kupittaanpuistossa aikaa sukulaislasten kanssa. Omat lapseni ovat jo sen verran vanhoja, etteivät he enää leiki puistoissa. Lapseni asuvat Helsingissä, mutta käyvät Turussa säännöllisen epäsäännöllisesti. Avartaa maailmaa, kun on muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

4. Jokiranta

Aurajoki liittyy vahvasti Marttiin. Rantaa pitkin kuljetaan aina keskustaan. Jos tulee vieraita, jotka eivät ole aiemmin liikkuneet Turussa, heidät on vietävä Föri-ajelulle.

Olen kotoisin Torniosta. Minun mielestäni ei ole yhtä tiettyä turkulaistyyppiä, heitä on erilaisia ryhmiä – mutta ei niistä sen enempää (nauraa)! Pidän turkulaisista: heidän vahvuuksiaan on ulospäinsuuntautuneisuus. Täällä on reilu meininki.

5. Samppalinnan Kesäteatteri

Olin viime kesänä ensimmäistä kertaa elämässäni kesäteatterissa. Ennen Naimakaupat Vegasissa -musikaalia minulla oli hieman sarvet pystyssä -asenne, mutta viihdyinkin mainiosti. Esitys oli taitavasti tehtyä hömppää, ja mahtava pyörivä katsomo toi oman kulmansa.

Esiinnyin myös itse kesällä Samppalinnan gospel-illassa. Se oli kiva kokemus.

Artistin arjessa keikkailu syö kaikkia kulttuurimenoja. Työn osalta näkee ihmisiä erilaisissa tapahtumissa, mutta muuten niissä ei ehdi käydä, vaikka kiinnostaisikin paljon.

6. Naantali

Minulle Naantali on osa Turku-kokemusta. Luen sen Turun vahvuuksiksi. Olen ollut keikalla maineikkaalla Kaivohuoneella. Naantalissa juhlitaan unikeonpäivää, ja Kultarannan lipputangosta voi katsoa, onko presidentti paikalla.

Naantalista tulevat myös kauneimmat naiset!

7. Turun saaristo

Viime heinäkuussa, syntymäpäivänäni, oli kaunein kesäpäivä ever. Lähdimme silloin Naantalista moottoriveneellä ikimuistoiselle merimatkalle.

Olin äimän käkenä, koska en ollut aiemmin käynyt Turun saaristossa. Maakrapuna sitä luulee näkevänsä taivaan hyvin, mutta oikeasti sen näkee kunnolla vasta, kun pääsee merelle. Turun saaristo on suojaisa. Tuntuu kuin meri olisi erilainen ja lempeämpi kuin esimerkiksi Helsingissä.

8. Ruissalo

Turusta nousee luonnollisesti esiin myös Ruissalo. Ensimmäinen Ruisrock-keikkani vuodelta 2002 on jäänyt erityisen hyvin mieleen. Esiinnyimme sunnuntaiaamuna päälavalla, ja oli kamala ja kylmä sää. Se ei ollut ihan niin hohdokasta kuin yleensä kyseisen festarin keikoista puhutaan. Siitä eteenpäin on aina ollut kaunis sää. Ruisrock on yksi aurinkoinen massa.

Ruissalo on kaunista aluetta. Olemme käyneet siellä muun muassa kuvaamassa promokuvia.

Minulla on hyvä fiilis Turusta – kotiudun ja viihdyn koko ajan yhä paremmin. Talveen liittyvä raikkaus puhuttelee, mutta sitten taas sen pimeys mykistää ja vetää hiljaiseksi. Teen tämän vuoden aikana yli sata keikkaa, joten talvellakaan ei ole pitkiä taukoja.

INFO
www.jukkapoika.com

Haastattelu: Ellinoora Sandell
Kuva: Timo Jakonen

Kaupungin kosketus -sarjassa ihmiset ja Turku kohtaavat.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti