17.02.2017 | Kevätlehti - pääkirjoitus

Uusi Turun Aika on täällä

Pidät kädessä uudistunutta lehteä – Turun Aika ilmestyi aikaisemmin nimellä Mobile. Nimenmuutokseen on muutamiakin syitä. Tärkein niistä on, että on mukavaa, kun nimi on suomenkielinen ja kertoo heti mistä on kyse. Turun Aika on turkulainen, paikallisista asioista ja ilmiöistä kertova lehti. Haluamme olla ylpeitä turkulaisuudesta ja sen sopii näkyä sisällön lisäksi myös nimessä.

Turun Aika ilmestyy neljä kertaa vuodessa: talvella, keväällä, kesällä ja – tämän saattoi jo melkein arvata – syksyllä. Neljä kertaa vuodessa kerromme paikallisista ihmisistä, ilmiöistä ja tapahtumista. Lisäksi tietenkin osoitteessa turunaika.fi löydät lisää ajankohtaisia asioita sekä tarkemmat menovinkit.

Toinen syy uudelle nimelle on, että toivomme sen tuovan mieleen sanonnan ”Kreivin aika” sen alkuperäisessä merkityksessä. Kreivi on tietenkin Per Brahe, jonka aikana kaupunki kukoisti ja asiat tuntuivat luistavan. Itse asiassa niin hyvin, että kreivin patsaaseen Kirkkopuistossa on kirjoitettu vähemmän vaatimattomat sanat ”Minä olin maahan ja maa minuun tyytyväinen”.

Ja nimenomaan tuossa järjestyksessä.

Sellaisesta asenteesta syntyy monenlaista pöhinää. Brahe muun muassa perusti lukuisia kaupunkeja, postin ja majataloverkoston. Ja Turun akatemian perustamisessakin hänellä oli näppinsä pelissä.

Turku elää juuri nyt samanlaisia positiivisia aikoja, joten osaltamme haluamme olla tekemässä uutta kreivin aikaa. Tai Turun Aikaa, jos tarkkoja ollaan.

Toivomme, että nautit myös ulkoasultaan  uudistuneesta lehdestämme!

Roope Lipasti,
päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti