Nicolas Cage esittää raunioista pelastuvaa satamapoliisia.


06.10.2006 | Elokuva

World Trade Center

Terrori-iskuista Yhdysvalloissa syyskuun 11. päivänä vuonna 2001 on kulunut jo yli viisi vuotta, mutta aihe on edelleen erittäin ajankohtainen. 9/11-tapahtumista muistuttaa päivittäin terrorismin vastainen sota, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakin, jota käydään kiihkeästi ympäri maapalloa.

Suurten amerikkalaisten tarinoiden (Platoon, Syntynyt 4. heinäkuuta, JFK, Nixon) kertojana aiemminkin kunnostautunut ohjaaja Oliver Stone on myös tarttunut aiheeseen. World Trade Center kertoo ”tosi tarinan” kahden satamapoliisin sankarillisesta selviytymistaistelusta ja pelastumisesta. He jäivät loukkuun kaksoistornien raunioihin pelastaessaan muita palavasta rakennuksesta. Elokuva seuraa myös loukkuun jääneiden omaisten raastavia tunnelmia pelastusoperaation edetessä. Lopulta vain 20 rakennuksissa olleista ihmistä pelastui niiden sortumisen jälkeen, heidän joukossaan siis elokuvan satamapoliisisankarit.

9/11-tapahtumat olivat amerikkalaisille erityisen kipeitä ja ahdistavia. Tapahtumien käsitteleminen taiteen ja viihteen keinoilla, niiden uudelleen läpikäymisellä lienee tärkeä terapeuttinen merkitys. (tj)

World Trade Center, ensi-ilta perjantaina 6. lokakuuta – Kinopalatsi 2.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti