Fanny Brawne (Abbie Cornish) on runoilija John Keatsin elämän rakkaus.


02.04.2010 | Elokuva

Yön kirkas tähti

Nuori runoilija John Keats (Ben Whishaw) kuuluu viktoriaanisen Englannin sosiaalisten ympyröiden undergroundiin. Seurapiirien silmissä runoilijat ovat varsinaisia rappiotaiteilijoita ja haaveilijoita, jotka ovat ikuisesti riippuvaisia varakkaampien tukijoidensa suosiosta.
 
Taiteilijaystäviensä yllätykseksi Keats löytää elämänsä rakkauden varsin tavallisesta nuoresta neidosta. Fanny Brawne (Abbie Cornish) on ompelijatar, jota Keatsin ystävät pitävät pelkkänä pinnallisena kanana. Eikä kunnollisen perheen tytär tietenkään voi naida pennitöntä kynäniekkaa. Nuoren parin katkeransuloinen romanssi on tuomittu jo syntyessään, ja siksi kai lempi leiskuukin kuin vanha varastorakennus Kakolanmäellä.
 
Australialaisohjaaja Jane Campion (Piano, Holy Smoke) on palannut takaisin rakkaustarinan ja epookin pariin. John Keats taas kuuluu nuorena kuolleiden taiteilijoiden myyttiseen joukkoon. Campionin elokuva kuvaa runoilijan viimeisiä, tuotteliaimpia vuosia ennen menehtymistä tuberkuloosiin vain 25-vuotiaana. (tj)
 
Yön kirkas tähti, ensi-ilta perjantaina 9. huhtikuuta – Kinopalatsi.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti