Olavi Uusivirta se vaan täyttää salit ympäri Suomen maan. (Kuvaaja: Tomi Palsa)


28.11.2014 | Keikka

Avoimesti piilopoliittinen listapoppari

Olavi Uusivirran artistiprofiili on mielenkiintoinen. Radio-optimoitua listapoppia suoltava esittäjä on osa Vatak-ryhmittymää, joka tunnustaa avoimesti väriä yhteiskunnallisissa kannanotoissaan. Toiminnassaan “vasemmistotaiteilijoiden ja kulttuurityötekijöiden toimintaryhmä” on esimerkiksi palkinnut Palefacen vuoden vasemmistolaisesta kulttuuriteosta vuonna 2011.

Uusivirran rooli muistuttaa Tommi Uschanovin teeseistä koskien vasemmiston haasteita 2000-luvulla. Suurten ikäluokkien jälkeen liikehdintä on menettänyt esteettistä ja poliittista vaikutusvaltaansa taiteen ja kulttuurin saralla. Yksi ratkaisu voisikin olla musiikillinen konseptointi Uusivirran tyyliin, jossa suorat poliittiset merkitykset jätetään kuitenkin rivien väliin. Yksityishenkilönä Uusivirta on nähty sekä Tarja Halosen että Pekka Haaviston tukijoukoissa presidentinvaalien yhteydessä.

Helpoimmin tulkittavissa Uusivirta on kuitenkin muusikkona. Uudella levyllä esimerkiksi puhdaslinjainen purkkapop-pastissi Kauneus sekoittaa mun pään muistuttaa, että kyseessä on yksi johtavista alan toimijoista Suomessa. Vähemmästäkin salit täyttyvät ympäri Suomen. (jn)

Olavi Uusivirta, Klubi lauantaina 13. joulukuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti